GuidePedia

0


«Είναι παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης. Ποιος άλλος στη θέση του, με μια δολοφονική απόπειρα, που τον άφησε παράλυτο, θα μπορούσε σήμερα να παίζει έναν τέτοιο σημαντικό ρόλο και με τέτοια ζέση; Άρα, είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τον θαυμασμό μας», δηλώνει ανερυθρίαστα σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιάννης Στουρνάρας, για τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε;…

Οι αυλοκόλακες, σφογγοκολάριοι του Δ΄ Ράιχ έχουν αποθρασυνθεί. Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Πατρίδα τους η αποικία χρέους και υπέρτατη δύναμη η διεθνής των τοκογλύφων.

Κάθε μέρα που περνάει πολλαπλασιάζονται οι μαύρες επιδόσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης που, αδίστακτη και αυταρχική, σπέρνει τη διάλυση στον δημόσιο τομέα και την απόλυτη ανασφάλεια στον ιδιωτικό.

Με δογματική προσήλωση στο διαρκές μνημονιακό συνταγολόγιό τους, οι δίδυμοι συγκυβερνήτες, δεν διστάζουν να στείλουν στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας για να “πιάσουν” τα… νούμερα των δανειστών.
Σαμαράς και Βενιζέλος, προσθέτουν χιλιάδες νέα θύματα στον ατελείωτο κατάλογο των προγραφών που απαιτεί το Δ΄ Ράιχ.

Αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν σκότωσαν την Ελλάδα δύο φορές. 
Την πρώτη με την ψευδή ευμάρεια και τη δεύτερη με την πραγματική φτώχεια.

Τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα («δεν υπάρχει άλλη λύση», «το μνημόνιο είναι το μόνο σχέδιο», «αν δε συμμορφωθούμε θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ», «δε θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις») μπορεί να καλλιεργούν το φόβο, δεν μπορούν όμως πια να κρύψουν το σκηνικό του ελληνικού δράματος, το οποίο άλλωστε ζει καθημερινά ο καθ’ ένας από εμάς με περισσότερο ή λιγότερο έντονο τρόπο. Ενός δράματος το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί μετά το Σεπτέμβρη και τις γερμανικές εκλογές.

Αν σε κάτι ποντάρει για την μακροημέρευσή της η συγκυβέρνηση της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η απογοήτευση, που οδηγεί σε ακινητοποίηση του κόσμου. Κατά τα λοιπά οι Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν, όχι μόνο ότι έχουν αποτύχει, αλλά ότι η παραμονή τους στη «σκηνή» κρέμεται από μια γερμανική…τρίχα.

Τελικά μετά τις «ιερές» γερμανικές εκλογές θα έρθει η… Αποκάλυψη;…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top