GuidePedia

0

"BΡAZEI" H ΝΔ. 
Μπορεί να έχει έντεκα υπουργούς και υφυπουργούς το ΠΑΣΟΚ, αλλά στα κομβικά υπουργεία έχει τέσσερα στα πέντε: Το υπουργείο Εξωτερικών που το πήρε ο ίδιος ο Ε,Βενιζέλος, το υπουργείο Υποδομών που το πήρε ο Μ.Χρυσοχοΐδης, το υπουργείο ΠΕΚΑ (πετρέλαια-υδρογονάνθρακες) που πήρε ο Γιάννης Μανιάτης και την ΕΡΤ που πήρε ο Παντελής Καψής.
Τι έμεινε στη ΝΔ από τα οικονομικά και κρίσιμα υπουργεία; Mόνο το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ακόμα και το Οικονομικών το ελέγχει ο πασοκικής προέλευσης Γιάννης Στουρνάρας.
Αν περιλάβουμε και το Αγροτικής Ανάπτυξης που είναι κρίσιμο για τον έλεγχο των συνεταιρισμών και το έχει επίσης το ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ έμειναν μόνο τα υπουργεία υψηλού πολιτικού κόστους, όπως το Υγείας, το Εσωτερικών, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης κλπ.
Η ορκομωσία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με το νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ε,Βενιζέλο να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από την γραμμή των λοιπών υπουργών και να δείχνει πιιο κάνει πλέον κουμάντο στην κυβέρνηση.
Με τον απερχόμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο δεν αντάλλαξε ούτε κουβέντα.
Εμφανώς στεναχωρημένος ο τελευταίος, αντάλλαξε δυο-τρεις κουβέντες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και αποχώρησε συνοφρυωμένος για την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
Στην άκρη της πρώτης σειράς ο επίσης στεναχωρημένος απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσπαθούσε να φανεί ευγενικός με την "αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας", Φώφη Γεννηματά. Αλλωστε υπουργός Πολιτισμού είναι. Πρέπει να φανεί πολιτισμένος και ο ίδιος.
Δύσκολα θα χωνέψουν αυτό που τους έκανε ο Α.Σαμαράς για να κάνει το χατήρι στον Ε.Βενιζέλο.
Γενικά στη ΝΔ "βράζουν". "Και αυτα που είπε πριν λίγο στο υπουργικό ο Α.Σαμαράς ότι "Υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας" έπρεπε να τα πει πέρσι όταν ζητούσε την ψήφο των νεοδημοκρατών" σχολίαζε παλαιός κοινοβουλευτικός.

 πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top