GuidePedia

0


Τι κι αν οι οπαδοί του σοσιαλιστή, Έντι Ράμα, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη νίκη τους… όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τον πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα να αποδεχθεί την ήττα του. Είναι ήδη 68 ετών και αυτή η ήττα μπορεί να έχει φέρει το πολιτικό του τέλος.
Η νίκη των σοσιαλιστών του Ράμα φαίνεται να είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου, με το κόμμα του να καταλαμβάνει τις 84 από τις 140 έδρες στο Κοινοβούλιο.
Το μεγάλο στοίχημα για την Αλβανία είναι η ομαλή μετάβαση της εξουσίας, χωρίς… βαλκανικά παρατράγουδα, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν ακραίοι και εθνικιστικοί – με την κακή έννοια – πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι ξύνουν συνεχώς βαλκανικές πληγές που είναι πολύ επικίνδυνες.
Αλλά και στο εσωτερικό τα πράγματα είναι επικίνδυνα, αφού τη νίκη του Μπερίσα το 2009 είχαν ακολουθήσει μεγάλα επεισόδια, όπου είχαν χάσει τη ζωή του διαδηλωτές. Όλοι παρακαλάνε όπως αυτή η φορά να μη σημειωθεί από γενικότερα παρατράγουδα…
Η οικονομία στη χώρα δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Τα εμβάσματα από την Ελλάδα έχουν μειωθεί δραματικά, το δημόσιο χρέος αυξάνεται όπως άλλωστε και το έλλειμμα του προϋπολογισμού…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top