GuidePedia

0
Picture 0 for Οικονομικό πλήγμα στην Τουρκία και... όφελος στην Ελλάδα

Οι αγορές, μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και ήδη αρχίζουν να μετρούν τις επιπτώσεις από τις τελευταίες εξελίξεις
Εξαιρετικά σύνθετες θεωρούνται και είναι οι αιτίες που οδήγησαν στο λαϊκό ξέσπασμα που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα στην Τουρκία.

Όπως είναι φυσικό, οι αγορές, μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και ήδη αρχίζουν να μετρούν τις επιπτώσεις από τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρό πλήγμα θα δεχθεί καταρχάς η τουρκική λίρα, η οποία ήδη υποχωρεί στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ενώ αντίστοιχες είναι οι επιπτώσεις στο κομμάτι της κεφαλαιαγοράς και των ομολόγων.

Οι αποδόσεις στην πρώτη έπεσαν ενώ στη δεύτερη η τοποθέτηση αυτή τη στιγμή θεωρείται high risk.

Όμως, το μεγαλύτερο πλήγμα για την τουρκική οικονομία, τουλάχιστον σε άμεσο επίπεδο, έχει να κάνει με αυτό τον τουρισμό.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες πρωτεύουσες του κόσμου, με εκατομμύρια επισκεπτών να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της ετησίως.

Ειδικά τώρα, παραμονές της έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν, το χτύπημα που δέχεται η τουρκική τουριστική βιομηχανία είναι άνευ προηγουμένου.

Η Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα βγει κι από αυτή την εξέλιξη κερδισμένη, καθώς αναμένεται ότι θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του τουριστικού κύματος, που, υπό κανονικές συνθήκες, θα κατευθυνόταν απέναντι. Μένει να φανεί, αν θα το πράξει κιόλας...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top