GuidePedia

0

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εξάπλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Δυτική Ευρώπη «βλέπουν» οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB), ενώ προειδοποίησαν τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες BND πώς επόμενος στόχος των τρομοκρατών πιθανόν να είναι το Βερολίνο.
Σημειώνεται πώς η FSB είχε προειδοποιήσει τη Βρετανία για τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο εκδηλώθηκε πριν μερικές ημέρες όπως και τις ΗΠΑ. Το FBI δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση στη Βοστόνη, ενώ η «Σκοτλαντ Γιάρντ» πιάστηκε στον ύπνο, αφού ένας εκ των δύο μουσουλμάνων που αποκεφάλισαν το στρατιώτη στο Λονδίνο είχε συλληφθεί στην Κένυα το 2010 και ήταν φακελωμένος.
Η FSB αναφέρει πώς ομάδα τρομοκρατών με τον όνομα «Εμιράτο του Καυκάσου» οργανώνουν επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη. Μεταξύ των πιθανόν στόχων ανέφεραν τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Ως πιθανότερος στόχος όμως εμφανίζεται η Γερμανία.
  
Πληροφορίες αναφέρουν πώς η BND τέθηκε σε συναγερμό το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του τελικού του Champions League, αφού θεωρήθηκε πιθανή μία τρομοκρατική επίθεση στην πύλη του Βραδεμβούργου, όπου χιλιάδες Γερμανοί είχαν συγκεντρωθεί να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Μπάγερν και Ντορτμουντ.
Οι ρωσικές υπηρεσίες φέρεται να έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που ενδέχεται να εμπλέκεται στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με την Bild.de, οι πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις αποκτήθηκαν από την FSB (ФСБ) κατά τη διάρκεια παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Τις ίδιες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας μετέδωσε και  το Suedwestrundfunk Broadcasting Corporation.
Μάλιστα τα δημοσιεύματα ανέφεραν πώς οι ύποπτοι φέρεται να είχαν εντολή να πάνε στη Συρία για να ενταχθούν στις μάχες εναντίον των ανταρτών του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά πριν από αυτό θα έπρεπε να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε κλοιό ισλαμιστών τρομοκρατών...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top