GuidePedia

0
nazi

“Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν μπαγιατεύουν, που δεν παραγράφονται, που δεν γερνούν καν. Και το δίκαιο είναι ένα από αυτά.”.
Είναι μία από τις σοβαρές επισημάνσεις που εμπεριέχονται στο άρθρο του Μανώλη Γλέζου το οποίο δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και εκθέτει το σύνολο των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Γερμανία καθώς και την πολιτική, ηθική και νομική θεμελίωσή τους. Μάλιστα ο Μανώλης Γλέζος γράφει χαρακτηριστικά πως « τον προσεχή Σεπτέμβρη κλείνω τα 91 (…), δεν έχω καιρό, λοιπόν, ούτε για ψέματα ούτε για μισές αλήθειες”.
Το άρθρο του Μανώλη Γλέζου δημοσιεύτηκε σε μια χρονική στιγμή που αρχίζει να συζητείται στη Γερμανία όλο και περισσότερο το ζήτημα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα η Die Welt, σε εκτενές άρθρο για την υπόθεση, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να συνυπολογίσει την ηθική και πολιτική ζημιά που υφίσταται η χώρα από το ανοιχτό ζήτημα με την Ελλάδα και πρότεινε, έμμεσα, το συμψηφισμό των γερμανικών οφειλών με μέρος του ελληνικού χρέους.
Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να κρατάμε «μικρό καλάθι». Αυτή η συζήτηση, δύσκολα μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση των ελληνικών διεκδικήσεων, ειδικά με την παθητική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων. Ωστόσο, «φτιάχνει κλίμα» στη γερμανική κοινή γνώμη, για να περάσει πιο εύκολα ένα γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top