GuidePedia

0

Παραμένει ισχυρή η συμμαχία κατά της αποσταθεροποίησης της Συρίας – Περισσότερες από 70 χώρες εμφανίστηκαν αντίθετες στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε που συντάχθηκε από τις Αραβικές Χώρες του Περσικού Κόλπου, δείχνοντας ότι υφίσταται μία ισχυρή συμμαχία κατά της αποσταθεροποίησης της Συρίας.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 107 ψήφους υπέρ, 12 κατά και με 59 αποχές. Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν ήταν τρείς από τις 12 χώρες που αντιτάχθηκαν χθές στο Ψήφισμα. Η Ρωσία χαρακτήρισε το ψήφισμα (σ.σ. pentapostagma.gr που συντάχθηκε με την υποστήριξη των Η.Π.Α) ως «αντιπαραγωγικό και ανεύθυνο».

Η Αργεντινή, η Βραζιλία καθώς και δεκάδες ακόμη χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής απείχαν από τη ψηφοφορία. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Alexander Pankin χαρακτήρισε το ψήφισμα «καταστροφικό και εξαιρετικά επιζήμιο» τονίζοντας ότι δεν λαμβάνει υπόψη του τις «παράνομες πράξεις της ένοπλης αντίστασης». O πρέσβης κατηγόρησε επίσης τις Αραβικές χώρες που συνέταξαν το ψήφισμα ότι επιχειρούν να αντικαταστήσουν τη Συριακή κυβέρνηση αντί να προσπαθήσουν να βρούν μία πολιτική λύση για τη Συριακή κρίση.
Ο Σύρος Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Bashar Ja'afari δήλωσε επίσης ότι το ψήφισμα "επιδιώκει την κλιμάκωση της κρίσης και την αναζωπύρωση της βίας στη Συρία”.

Το μη-δεσμευτικό ψήφισμα, καλεί σε μία «πολιτική μετάβαση» που ουσιαστικά επιχειρεί να ανατρέψει άνευ όρων των Assad: οι ισλαμιστές τρομοκράτες θεωρούνται σύμφωνα με το ψήφισμα ως «απαραίτητοι διαμεσολαβητές για την επιτυχή πολιτική μετάβαση και επίλυση της κρίσης».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top