GuidePedia

0



Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, κ. Ομέρ Αλτιπαρμάκ, βασικός πρωταγωνιστής των υποθέσεων της Εργκενεκόν, της Βαριοπούλας και του KCK, καθώς και 10 άλλοι αξιωματικοί της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους την περασμένη εβδομάδα  αποκαλύπτει σήμερα η εφμερίδα Cumhuriyet.

 Όπως μεταδίδεται, οι απολύσεις των αξιωματικών προέκυψαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, σχετικά με την έλλειψη συντονισμού που παρατηρείται μεταξύ της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) και συνδέονται με την προσπάθεια να σταματήσει η επιρροή της ομάδας Φετουλάχ Γκιουλέν στο Σώμα της Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί που τοποθετήθηκαν στη θέση των απολυμένων, είχαν στο παρελθόν δηλώσει επιφυλακτικοί για τις δίκες των υποθέσεων Εργκενεκόν και Βαριοπούλας.

Να σημειωθεί ότι ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και έχει μεγάλη επιρροή σε δομές και στην κοινωνία στην Τουρκία - αλλα και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες - δεν συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον, παρά τις προβλέψεις περί συνάντησης...Ο ιμαμης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβερνησης.

Το « σκοτεινό αφεντικό» 

Oπως έχει αναφέρει το ΟnAlert ο  ιμαμης Φετχουλάχ Γκιουλέν  θεωρείται από πολλούς, εκτός από μέντορας του κ. Ερντογάν,  ως «το σκοτεινό αφεντικό» της Τουρκίας καθώς οι άνθρωποι του θρησκευτικού τάγματός του   ελέγχουν την δικαστική εξουσία και την αστυνομία, ενώ τώρα άνθρωποί του εισρέουν και στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ίδιος με χρήματα των ΗΠΑ έχει ως στόχο τη διάδοση του μετριοπαθούς τουρκόφωνου Ισλάμ σε δεκάδες χώρες του κόσμου κυρίως στην Ασία και την Αφρική, μεσα από θρησκευτικά σχολεία, ιδρύματα κλπ.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κύκλο του κ. Ερντογάν και στον Γκιουλέν. Ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος εξουσιών, και η απομάκρυνση των αξιωματικών της Αστυνομίας ένα ακόμη - μίνι - επεισόδιο...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top