GuidePedia

0

Η ΒΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Μετά την φρικιαστική δολοφονία του 25χρονου Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, από δύο φανατικούς Νιγηριανούς ισλαμιστές, που τον αποκεφάλισαν (!) δημοσίως σε προάστιο του Λονδίνου, αλλά και τις απίστευτης έντασης ταραχές της Στοκχόλμης που συνεχίζονται για 5η μέρα, καθίσταται πλέον φανερό ότι το πολυπολιτισμικό πείραμα απέτυχε παταγωδώς, και τώρα όλη η Ευρώπη θα υποστεί τις συνέπειες της αφέλειάς της (στην καλύτερη περίπτωση) ή των σχεδιασμών υπερεθνικών κέντρων εξουσίας (στη χειρότερη περίπτωση) που επιδιώκουν την δημιουργία, μαζανθρώπων, και ενός κοινωνικού "πολτού".
Η εξέγερση δε στην Στοκχόλμη έχει πολλά κοινά με την "εξέγερση" στην Ελλάδα του 2008, αφού και τότε όλα είχαν ξεκινήσει από πυροβολισμό αστυνομικού, με την ουσιώδη διαφορά ότι κάποιο αόρατο χέρι είχε εξαπλώσει ταυτόχρονα τις ταραχές αυτές, σε πολλές ελληνικές πόλεις.
Θα τονίσουμε επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Η Σουηδία είναι μια πολύ πλούσια χώρα, με ένα απίστευτο για τα δεδομένα όλων, κοινωνικό σύστημα πρόνοιας, όπου μπορεί και να μην έχεις δουλειά, αλλά δεν θα βιώσεις την φτώχεια σε πιεστικά επίπεδα. Το αντίθετο παραμένεις μέλος μιας μεσαίας τάξης. Για αυτό το λόγο άλλωστε η Σουηδία,πως και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες έχουν πολύ υψηλή φορολογία.
Συνεπώς τα κριτήρια της σουηδικής αναταραχής είναι αποτέλεσμα όχι οικονομικής εξαθλίωσης όπως εύκολα διακιολογείται κάθε αντίδραση από προοδευτικούς κύκλους, αλλά λόγω πολιτισμικών και εθνοτικών διαφορών. Οι μετανάστες, ιδιαίτερα με διαφορετικό θρησκευτικό υπόβαθρο, δεν μπορούν να ενσωματωθούν στα τοπικά χριστιανικά κοινωνικά σύνολα (εκτός κάποιων εξαιρέσεων), και προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, και τα πιστέυω τους στον τόπο διαβίωσής τους.
Παραβλέπουμε δε, ότι πλείστοι εξ'αυτών προέρχονται από χώρες με τη βία να είναι καθημερινή, και σε πολύ "απολίτιστα" για εμάς επίπεδα (π.χ Αφγανιστάν, Πακιστάν κ.τ.λ) και για αυτό οι βίαιες ενέργειες που μπορούν να καταφύγουν, για εμάς είναι αδιανόητες, για αυτούς έιναι συνηθισμένες. Mέγιστο παράδειγμα ο αποκεφαλισμός του Βρετανού στρατιώτη, για μας αποκρουστικός, για αυτούς συνηθισμένο φαινόμενο, και συνήθως σε περίπτωση γενικευμένης σύγκρουσης επιβάλεται ο πιο αδίστακτος.
Τουλάχιστον εννέα οχήματα καταστράφηκαν από τη φωτιά ενώ δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά στη διάρκεια άλλης μίας (της πέμπτης διαδοχικά) νύχτας επεισοδίων σε προάστια της Στοκχόλμης όπου ζουν πολλοί μετανάστες.
Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια των νέων επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, είπε το πρωί της Παρασκευής η σουηδική αστυνομία στο πρακτορείο ΤΤ.
Στο προάστιο του Ρίνκεμπι, έξι οχήματα κάηκαν, τα πέντε ολοσχερώς. Άλλα τρία οχήματα πυρπολήθηκαν στο Νόρσμποργκ, ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ' ένα αστυνομικό τμήμα στο Όλβσγε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι, απ' όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, πυρπολήθηκαν επίσης, όμως κι εκεί οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.
Όπως και την περασμένη νύχτα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς στο Σοντερτέλγε.
Οι βιαιότητες αυτές έχουν προκαλέσει μια συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, συγκεντρώνονται στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων πόλεων της χώρας και η ανεργία ανάμεσά τους είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τον θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας, ενός 69χρονου κατοίκου που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κατοικία του.
Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ένοπλο αυτόν άνδρα και επικαλέστηκε νόμιμη άμυνα.
«Γινόμαστε σιγά-σιγά όπως οι άλλες χώρες», δήλωσε ο Άγε Κάρλμπομ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο του Μάλμε.
«Το να είσαι νέος σ' αυτές τις απομονωμένες συνοικίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο από πολλές πλευρές. Δεν έχεις πρακτικά καμιά επαφή με τους άλλους Σουηδούς και τις περισσότερες φορές δεν πιστεύω πως έχεις μια καλή κατανόηση της σουηδικής κοινωνίας» πρόσθεσε.
Αυτό που λέει ο Σουηδός πανεπιστημιακός είναι ότι, οι μετανάστες από αδυναμία ή και από θέληση δεν ενσωματώνονται στο κοινωνικό σύνολο και δημιουργούν γκέτο τα οποία αποτελούν κράτος εν κράτει, στα οποία οι κρατικοί θεσμοί παύουν να έχουν πρακτική ισχύ.
Αυτό που που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι σύντομα, μπορεί να δούμε τα φαινόμενα αυτά στην δική μας χώρα.
Στη Σουηδία τουλάχιστον γνωρίζουν πόσους μετανάστες έχουν και ποιοί είναι αυτοί, εδώ δεν ξέρουμε ούτε πόσοι είναι, αλλά ούτε και ποιοι είναι.
Στη Σουηδία διαθέτουν αρκετή οικονομική δύναμη για να τους συντηρούν, εδώ που είμαστε οικονομικά "ισοπεδωμένοι", τι θα συμβεί όταν ακόμα και οι γηγενείς δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν;
Η Σουηδία είναι σχετικά μια απομονωμένη χώρα, και από στεριά, και από θάλασσα, και όμως αντιμετωπίζουν ήδη μέγιστα προβλήματα, εδώ που είμαστε "ξέφραγο αμπέλι" και από στεριά και από θάλασσα, τι μας περιμένει;
Η Σουηδία είναι ένα απίστευτα οργανομένο κράτος, με πολλές δυνατότητες εσωτερικής ασφάλειας, είναι δύσκολο να παρασυρθεί σε ένα γενικευμένο χάος, στο δικό μας αποσαθρωμένο κράτος τι δυνατότητες αντιμετώπισης υπάρχουν για μια τέτοιου μεγέθους εξέγερση; Γιατί το 2008 θα φαντάζει γιορτή του Πάσχα μπροστά σε αυτό.
Το σημαντικότερο για το τέλος. Η Σουηδία περιβάλεται από φιλήσυχους γείτονες που δεν αποσκοπούν στην ολική πτώση της, εμείς αντίθετα έχουμε γέιτονα την Τουρκία, η οποία έχει το ίδιο θρήσκευμα με την πλειοψηφία των ξένων "μας", και φυσικά θα επιδιώξει να ορίσει τον εαυτό της σαν προστάτη τους, κα΄τι που ήδη κάνει.
"Η βοή των γεγονότων που έρχονται" όπως έλεγε και o H.G Wells είναι εκκωφαντική, αλλά οι υπέυθυνοι στη χώρα μας κάνουν πως δεν ακούν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top