GuidePedia

0

Από κόμματα πάμε καλά…Το ένα μετά το άλλο φυτρώνουν τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας παρά την εμφανή απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
Οι νέοι φορείς φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που υπάρχει κυρίως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναλόγως με την πολιτική καταβολή των στελεχών τους παρατάσσονται είτε υπέρ είτε κατά του Μνημονίου. Έχουμε και λέμε: Πριν από 10 ημέρες ιδρύθηκε η Νέα Μέρα από τους αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Προσωρινός πρόεδρός του ορίστηκε ο συνιδρυτής των ΑΝΕΛ Χρήστος Ζώης, ενώ στα κεντρικά του στελέχη συγκαταλέγεται το πρώην στέλεχος της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Γιάννης Μανόλης. Το νέο κόμμα κινείται κάπου ανάμεσα στη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα. Πρόκειται ασφαλώς για το νέο κόμμα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου το οποίο κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς κι επιδιώκει λύση στην χώρα όχι μέσω εκλογών, αλλά μέσα από την Βουλή με την “αντικατάσταση” του Αντώνη Σαμαρά. Μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο κινείται ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης και ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.
Το Plan B. Πρόκειται προφανώς για το πρώτο κόμμα που έχει ξενόγλωσσο τίτλο και το οποίο ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο. Το Plan B θα δοκιμάσει την τύχη του στις ευρωεκλογές και η κεντρική του θέση συμπυκνώνεται στο έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή. Κοντά στις θέσεις του Αλέκου Αλαβάνου κινείται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποιοι βλέπουν μελλοντική συνεργασία των δύο χώρων.
Αριστερή Προοπτική. Είναι η διάσπαση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στελέχη που βρίσκονταν παλαιότερα πολύ κοντά στον Φ. Κουβέλη αποχώρησαν από την ΔΗΜΑΡ διαφωνόντας με τις επιλογές της ηγεσίας και ίδρυσαν την Αριστερή Προοπτική η οποία προσφάτως έδωσε στην δημοσιότητα και την ιδρυτική της διακήρυξης. Ανάμεσά τους οι Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγεώργος. Επιδιώκουν την συνεργασία στον χώρο της αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
 πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top