GuidePedia

0

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

Ετοιμη να μεγαλώσει είναι η κυβέρνηση, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συστάθηκαν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα. Η απόφαση για τις θέσεις των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά είναι προάγγελος ανασχηματισμού, με πιθανότερες ημερομηνίες να θεωρούνται αυτές μετά το Πάσχα.
Ποια υπουργεία αποκτούν και θέσεις αναπληρωτή υπουργού
Οι έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών αποφασίστηκαν για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μια νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτισμού.
Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνεται η πρόθεση για ανασχηματισμό και γίνεται λόγος για ένα τεχνικό ζήτημα, ώστε να όλα τα υπουργεία να έχουν τη δυνατότητα για μία ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν. Ωστόσο η απόφαση για τη δημιουργία των θέσεων νέων αναπληρωτών υπουργών λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πως θα χειριστεί την πίεση του ΠΑΣΟΚ που θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση.
Μάλιστα ενδεχομένως με τα νέα στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα να βελτιωθεί η λειτουργία του και να περιοριστούν οι καθυστερήσεις σε υπουργεία με μεγάλο φόρτο εργασίας -κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας-, όπως το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μεγαλώνει το ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης
Με τις νέες προσθήκες των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού, τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από 41 που είναι σήμερα θα φτάσουν τα 48.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top