GuidePedia

0

Πληθαίνουν οι αναφορές για ρίψεις χημικών όπλων στη Συρία τόσο από τους αντάρτες όσο και από τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να ξεχωρίσει την αλήθεια από την προπαγάνδα.
Την πρώτη αναφορά για τη ρίψη χημικών έκανε ό αρχηγός της προεδρικής φρουράς της Συρίας αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον 7 Σύροι στρατιώτες έχουν πεθάνει αφού εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια.
Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς πρόσθεσε πως το χημικό το οποίο ρίχθηκε εναντίον κυβερνητικών θέσεων παρήγαγε ένα ιδιαίτερα τοξικό κίτρινο καπνό και οι στρατιώτες πέθαναν μέσα σε διάστημα μιας ώρας από τη στιγμή που το εισέπνευσαν.
Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αέρια νεύρων τα οποία προκαλούν παράλυση στους μύες του θύματος\, χάνεται ο έλεγχος της αναπνοής και τελικά ο θάνατος επέρχεται από παράλυση των αναπνευστικών ή των καρδιακών μυών και μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Παράλληλα οι αντάρτες κατήγγειλαν με τη σειρά τους ότι κυβερνητικά στρατεύματα έριξαν δηλητηριώδη αέρια στην πόλη Homs στη συνοικία Bayadaη ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τη συνοικία Albayada οι οποίες ελέγχεται από τους ίδιους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οβίδες πυροβολικού έπεσαν στις συγκεκριμένες περιοχές απελευθερώνοντας δηλητηριώδη αέρια κάνοντας επίσης λόγο για 8 έως 30 άτομα τα οποία εισέπνευσαν τα αέρια αυτά.
Παρόλα αυτά οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να διασταυρωθούν ούτε έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια άλλη ανεξάρτητη πηγή.
Το μόνο που μπορεί να επιβεβαιωθεί είναι τα δύο βίντεο που δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού να βοηθήσουν τα θύματα να επιβιώσουν ύστερα από την εισπνοή δηλητηριωδών αερίων και πιο συγκεκριμένα αέριου νεύρων, που προκαλούν στο θύμα παράλυση της αναπνευστικής οδού και απώλεια όρασης. Μάλιστα κάποιο μιλούν για το αέριο sarin.
Το σημαντικό στοιχείο είναι πάντως ότι και όπως αποδεικνύεται από το βίντεο έχει γίνει χρήση χημικών όπλων στη Συρία φέρνοντας πια στην κατάσταση στην πολύπαθη αυτή χώρα στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου, με πραγματικά απρόβλεπτες συνέπειες.




πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top