GuidePedia

0


Aπό ξηρά, αέρα και μέσω θαλάσσιων οδών προβλέπεται να γίνει η απομάκρυνση από την Συρία των Ρωσων πολιτών.Σήμερα, όπως μετεδωσε νωρίτερα η Φωνη της Ρωσίας,  έγινε γνωστό το σχέδιο απομάκρυνσης που έχουν  ετοιμάσει στην Μόσχα το Υπουργείο Άμυνας, το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων.

Η διαδρομή μέσω αέρος, μεταδίδεται, δεν είναι ασφαλής: τον δρόμο προς το αεροδρόμιο της Δαμασκού τον έχουν επανειλημμένα καταλάβει οι αντάρτες. Μένει ο δρόμος μέσω ξηράς από την Δαμασκό στην Βηρυτό και η δρόμος μέσω θάλασσας από τα λιμάνια Ταρτούς και Λατάκια. Από την Λατάκια τους πρόσφυγες θα τους μεταφέρουν στην Κύπρο, όπου θα τους περιμένουν τα αεροσκάφη του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων και των εταιρειών «Αεροφλότ» και «Τρανσάερο».

Κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι πολίτες της Ρωσιας  βρίσκονται τώρα στην Συρία. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν για 30.000 άτομα, σύμφωνα όμως με ανεπίσημα στοιχεία – μόνο ο αριθμός των ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα μαζί με τα παιδιά τους μπορεί να φτάνει τα 50.000 άτομα

Σε άλλη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Φωνης της Ρωσίας λιγο πιο πριν αναφερεται ότι το ενωμένο συγκρότημα των στόλων του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, αποτελούμενο από πλοία του Ρωσικού Βόρειου Στόλου, του Στόλου της Βαλτικής και του Στόλου της Μαύρης θάλασσας ως τα τέλη Δεκεμβρίου θα αρχίσει την εκτέλεση μαχητικών αποστολών κοντά στις ακτές της Συρίας.

Σήμερα προς την Ανατολική Μεσόγειο, όπου δρα συγκρότημα πλοίων του Στόλου της Μαύρης θάλασσας, αναφερεται ότι κατευθύνονται σκάφη του Βορείου Στόλου και του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας. Ως τα τέλη του Δεκεμβρίου τα σκάφη θα συνενωθούν για την από κοινού εκτέλεση μαχητικών αποστολών κοντά στις ακτές της Συρίας, μεταδίδει το Ιντερφάξ επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου του Γεν. Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα πλοία θα εισπλεύσουν επανειλημμένα στο συριακό λιμάνι του Ταρτούς. Και όταν πάρουν σχετική διαταγή θα απομακρύνουν τους Ρώσους πολίτες από τη Συρία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top