GuidePedia

0

Άθλια και υποκριτική είναι η στάση των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι διαμαρτύρονται… προκαταβολικά για τη διαφαινόμενη ως σίγουρη κατάκτηση του προεδρικού θώκου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκο Αναστασιάδη.
Με δηλώσεις «υπουργών», όπως αυτές που θα ακολουθήσουν, οι Τουρκοκύπριοι δημιουργούν κλίμα ότι και καλά η επικράτησή του θα απομακρύνει τη λύση στο πολιτικό πρόβλημα και την επανένωση των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Υποτίθεται, ότι πολλοί στα κατεχόμενα αντιμετωπίζουν το ΔΗΣΥ ως το κόμμα που προκάλεσε τη διένεξη, όπως ανέφερε ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Χουσεΐν Οζγκουργκούν, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του τουρκικού Κοινοβουλίου.
Βέβαα, όπως φαίνεται είναι ιδιαιτέρως βολικό για τους Τουρκοκύπριους να αποκρύπτουν τον πάλαι ποτέ ενθουσιασμό τους όταν ο Αναστασιάδης είχε ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Ανάν… μέχρις παρεξηγήσεως, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της νόμιμης εκπροσώπου της νήσου, της Κυπριακή Δημοκρατίας, ενώ ο Χριστόφιας είχε ταχθεί και αυτός ταχθεί υπέρ του Σχεδίου, έστω και με μεγαλύτερη δυσκολία.
Η στάση τους είναι όμως υποκριτική διότι σε τελική ανάλυση τι ακριβώς έκαναν για να βοηθήσουν στη επίλυση του προβλήματος όλα τα χρόνια όπου στη θέση του προέδρου βρίσκεται ο κομουνιστής (το γράφουμε για να το χρησιμοποιήσουμε ως τεκμήριο διαφορετικής, λιγότερο «εθνικιστικής» στρατηγικής);
Δύο είναι τα σενάρια που ενδεχομένως εξηγούν την αναίτια και απαράδεκτη έμμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το πρώτο σενάριο είναι ότι δημιουργώντας αρνητικό κλίμα αποφεύγουν να γίνουν αντικείμενο πιέσεων προς για να συναινέσουν στην επίλυση του προβλήματος και την επανένωση της νήσου.
Το δεύτερο σενάριο είναι ότι κατά βάθος επιθυμούν τόσο πολύ να εκλεγεί ο Αναστασιάδης που… ήταν έτοιμος να λάβει το ρίσκο και να υπέρ ψηφίσει το Σχέδιο Ανάν, ώστε με την παρέμβασή τους αυτή επιθυμούν να τον αποκαταστήσουν στα μάτια του κυπριακού λαού, καθώς πολλοί τον κατηγορούν ακόμα και σήμερα για τη στάση του, προβάλλοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα του μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top