GuidePedia

0

Μεγάλη μέρα για την ελληνική άμυνα και ασφάλεια και νομίζουμε ότι πλέον ο Πάνος Πααγιωτόπουλος μπορεί να καλέσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωσταράκο και να τα «τσούξουν», αφού φαίνεται ότι το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδας λύθηκε για πάντα από τον Ερντογάν…
Δεν μας το έλεγε νωρίτερα για να ησυχάσουμε βρε παιδί μου; Τι παραλείψεις είναι αυτές; Μήπως πρέπει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να στείλει ένα… ευχαριστήριο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους φίλους του Ταγίπ και Αχμέτ; Θα αναρωτιούνται οι φίλοι μας τι πάθαμε πρωτοχρονιάτικα: Μα, μια τηλεοπτική συνέντευξη του Ερντογάν μας καθησύχασε, αφού είπε ότι η Τουρκία, δεν πηγαίνει όπου δεν τη θέλουν, εν ολίγοις «δε φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν!

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όσα συνέβησαν το 2003 που «ψηνόταν» η αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ και η Τουρκία είχε σταματήσει την εισβολή από το βόρειο τμήμα των αμερικανικών στρατευμάτων, με αποτέλεσμα οι νέο-συντηρητική ηγεσία στις ΗΠΑ να εξοργιστεί. Δεν είναι όμως έτσι σύμφωνα με τον Ερντογάν!
Η Τουρκία δεν συμμετείχε στον πόλεμο επειδή «τα αδέρφια στο Βόριο Ιράκ, οι Κούρδοι», δεν τους ήθελαν εκεί και η Τουρκία δεν πάει όπου δεν τη θέλουν! Ναι, αυτά είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT!
Ο Τζορτζ Μπους ήθελε την Τουρκία, όπως όμως είπε στον Ερντογάν στο τηλέφωνο, εγκατέλειψε την προσπάθεια επειδή υπήρχε μεγάλη αντίδραση από τους Τούρκους πολίτες, παρότι ο Ερντογάν είχε περάσει από το Κοινοβούλιο και δεύτερο μνημόνιο που άνοιγε τον δρόμο για τη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο… Τελικά, την 1η Μαρτίου 2003 το τουρκικό Κοινοβούλιο απέρριψε την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης που επενέβαινε στη χώρα.
Δίδαγμα: Έτσι και τα πράγματα εκτραχυνθούν με τους «πασάδες», το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους βροντοφωνάξουμε «δεν σας θέλουμε εδώ» και ο Ερντογάν θα διατάξει γενική υποχώρηση, με την ειρήνη να επανέρχεται. Κοίτα να δεις πόσο απλό ήταν και ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς… Όποιος σκέφτεται την Κύπρο να μην το πει δυνατά, διότι ο Ερντογάν θα του πει ότι δεν πήγε η χώρα του στον Νότο όπου βρίσκονται οι Ελληνοκύπριοι (αν και οι εγγυήτριες δυνάμεις είχαν και από εκεί… πρόσκληση…).
Και για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις και με όσους διάβασαν «επιπόλαια» την είδηση, πλάκα κάνουμε, προφανώς…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top