GuidePedia

0

Ποιοι περιμένουν στην Αθήνα...Ορλώφ και Βαρβάκη;

Η πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε είναι πολύ σκληρή για να αντέξουμε και παραμύθια. Κι αυτή τη τριετία, δυστυχώς εύκολα πολλοί διακινούν πολλά. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι και αυτό του “ρωσικού παράγοντα”, που όλο θέλει διακαώς να βοηθήσει την Ελλάδα ,αλλά πάντα κάτι τον εμποδίζει.

Στις αρχές της κρίσης ήταν ο Παπανδρέου ,αλλά μεσολάβησαν πολλοί και πολλά από τότε και δεν είδαμε κάποιο χειροπιαστό σημάδι “ρωσικής κινητικότητας”. Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προς το παρόν “στηρίζει Βερολίνο”.

Τα λέμε αυτά γιατί εκτός από βαρετό έχει καταντήσει και αστείο το επαναλαμβανόμενο σενάριο της “ρωσικής εμπλοκής” στην ελληνική κρίση. Η οποία εμπλοκή όλως περιέργως συνδέεται πάντα -στα σενάρια που κυκλοφορούν- με διάφορα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν (;) τη Μόσχα ή κάποιους στην Αθήνα που φαίνεται ότι έχουν μεγάλες ανησυχίες γι΄ αυτά.

Η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη χώρα, πολύ μεγάλη δύναμη και διαθέτει ένα αξιοζήλευτο οπλοστάσιο. Και η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να διατηρήσει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας με αυτή την υπερδύναμη και να την αξιοποιήσει. Αυτή είναι η θέση μας.

Άλλο αυτό κι άλλο να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι οι “ορθόδοξοι Ρώσοι” ξυπνάνε και κοιμούνται με την αγωνία της Ελλάδας. Ούτε βέβαια ότι μια χώρα σαν τη Ρωσία επικεντρώνει τις σχέσεις της με μια χώρα μόνο από το πόσα τεθωρακισμένα οχήματα BMP θα αγοράσει.

Χθες κυκλοφόρησαν νέα σενάρια για ρωσική πρόταση εξαγοράς των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ έναντι 2 δις. Αποδείχτηκαν κούφιες φήμες.

Η Ρωσία αν ήθελε ,ή αν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μπορεί να το κάνει. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί κάτι χειροπιαστό. Και μην ξεχνάμε ότι το ίδιο συμβαίνει και στην πολύ σημαντική για την Μόσχα Κύπρο.

Η Ρωσία ,όπως και η ΗΠΑ και το Ισραήλ και όλες οι χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει σχέση πρωτίστως φροντίζουν για τα δικά τους συμφέροντα και πολύ καλά κάνουν. Αυτό πρέπει να πράξουμε κι εμείς με σοβαρότητα και συνέπεια. Κι όχι να περιμένουμε τον νέο Βαρβάκη -είναι και επίκαιρος λόγω της ταινίας- ούτε τον νέο Ορλώφ.

Ας αποφασίσουμε ότι πρώτα απ΄ όλα εμείς μόνοι μας πρέπει να σκεφτούμε ,να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε σχέδιο ή σχέδια σωτηρίας. Και σ΄ αυτά να εντάξουμε την όποια εξωτερική βοήθεια υπάρξει. Η οποία πάντα έρχεται όταν εξυπηρετεί αυτόν που σπεύδει να την δώσει.

Όλα τ΄ άλλα είναι αυταπάτες στην καλύτερη περίπτωση και ύποπτη και δόλια σεναριολογία στην χειρότερη.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top