GuidePedia

0





του Sama Bahatin*
Ο πληθυσμός της «Τουρκικής Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» μειώθηκε κατά 70.000 ανθρώπους! Εδώ παραμένουν 38.000 άτομα, τα οποία έχουν άδεια εργασίας. Σε αντίθεση με εμάς (από 300.000 περιοριστήκαμε στους 230.000), ο πληθυσμός των Ελλήνων που ζουν στη «νότια Κύπρο» έφθασε το ένα εκατομμύριο! Ο πληθυσμός τους είναι πενταπλάσιος του δικού μας! Είναι απαράδεκτη τέτοια μείωση του πληθυσμού μας, στόχος μας έπρεπε να είναι να φθάσουν τους 500.000 οι Τούρκοι στην Κύπρο.

Τις επιπτώσεις θα τις αντιληφθούμε τα προσεχή χρόνια. Ήδη έχουμε τις πρώτες ενδείξεις στην οικονομία. Δεν υπάρχουν εργατικά χέρια για την παραγωγή, τη βιομηχανία, τα καταστήματα. Με τη μείωση των εσόδων, οι επιχειρήσεις καταβάλλουν λιγότερους φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις. Εκατοντάδες καταστήματα και οικίες είναι άδεια, με αποτέλεσμα να γίνονται απολύσεις προσωπικού. Ο αριθμός των άνεργων νέων στην «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» έφθασε τις 13.000. Λόγω της οικονομικής κρίσης στη «νότια Κύπρο», οι πρώτοι που θα απολυθούν είναι οι εργαζόμενοι εκεί Τουρκοκύπριοι, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων μας.
Τα αρνητικά της μείωσης του πληθυσμού θα τα διαπιστώσουμε στο τραπέζι των συνομιλιών για το κυπριακό, όταν επαναρχίσουν αυτές μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Τι διαβάζουμε σήμερα στις εφημερίδες μας; Τίτλους όπως «νεκρική σιγή στην παλιά Λευκωσία», «επαναπατρίστηκαν στην Τουρκία 70.000 άτομα» και άλλα παρεμφερή. Τελικά η αντιπολίτευση, αλλά και οι Ελληνοκύπριοι πέτυχαν τον στόχο τους.
Η «κυβέρνηση», σε συνεργασία με την Τουρκία, τους τεχνοκράτες και διπλωμάτες της, θα πρέπει να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αύξηση του πληθυσμού. Αυτό είναι απαραίτητο για το μέλλον της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», την ανεξαρτησία, κυριαρχία και ελευθερία της, την ασφάλειά της, την οικονομία και ευημερία της, τη διασφάλιση της τουρκικής παρουσίας στο νησί.
Πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να αυξηθεί ο πληθυσμός στις 500.000. Με έναν ισχνό πληθυσμό 100.000 ή 150.000, δεν είναι δυνατόν να ορθοποδήσει το «κράτος μας»....

 ''Volkan''
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top