GuidePedia

0


Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 μπορείτε να το δείτε σε αρχείο pdf, εδώ. Αξίζει να μεταβείτε στη σελίδα 12 και να εστιάσετε στην πρόβλεψη των ποσοστών ανεργίας για το 2012 και για το 2013. Ιδού:
Τώρα μπορείτε να δείτε (δημοσιογραφική πηγή: εδώ) ότι λόγω κάποιας διαβολικής σύμπτωσης η Eurostat ανακοίνωσε κι αυτή σήμερα το ύψος της ανεργίας για το μήνα Αύγουστο.



Έτσι, λοιπόν, έχουμε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας: το προσχέδιο του προϋπολογισμού βρέθηκε εκτός προβλέψεων την ίδια μέρα που κατατέθηκε! Φαντάζομαι ότι εύκολα μπορείτε να δείτε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 έχει ήδη πέσει έξω στην εκτίμησή του για την ανεργία όχι του 2013, αλλά γι’ αυτήν του 2012, δηλαδή του τρέχοντος έτους!!! Η ανεργία που προβλέπει για το 2012 είναι 23,5%, ενώ τον Αυγουστο έπιασε ήδη του 24,4%. Φυσικά υπάρχει η (αστεία) περίπτωση να ισχυριστούν ότι το ποσοστό αυτό μέχρι το Δεκέμβριο θα πέσει, αλλά φαντάζομαι ότι κανείς εχέφρων δε θα τολμούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο την ίδια στιγμή που είναι έτοιμος να ξεκινήσει περικοπές κρατικών δαπανών τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ και μάλιστα σε μεγάλο μέρος τους με αναδρομική ισχύ από 1/7/2012…

Κατά τα άλλα μπορώ να σας θυμίσω το post που είχαμε κάνει εδώ με τίτλο “Ο ορισμός του οικονομικού θανάτου“!


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top