GuidePedia

0


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη αναμένεται κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς διέρρευσε το περιεχόμενο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου. Ο Μπάρακ Ομπάμα φέρεται έτοιμος να απευθύνει επί της ουσίας casus belli εναντίον του Ιράν, με τη φράση «οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι χρειάζεται για να σταματήσουν το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Ο Ομπάμα θα αναφέρει βέβαια ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για πολιτική – διπλωματική επίλυση της κρίσης το οποίο όμως δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί από την πλευρά της Τεχεράνης ως έλλειψη αποφασιστικότητας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που θα απειλήσει την ασφάλεια του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου.
Όπως όλα δείχνουν, ο Ομπάμα με το να μη συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα απευθύνει τα συγκεκριμένα λόγια προς τους Ιρανούς, το κάνει για να κρατήσει τις ισορροπίες με τους Άραβες, αλλά και να καταδείξει ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δική τους πολιτική στο ζήτημα, η οποία δεν καθορίζεται από καμία χώρα (βλ. Ισραήλ), αλλά κατευθύνεται από το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο εντάσσεται και αυτό των συμμάχων τους. Το μήνυμα είναι σαφές και αποστέλλεται προς το Τελ Αβίβ: Η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή θα είναι εξισορροπεί ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Άραβες, χωρίς να γίνονται «εκπτώσεις» υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top