GuidePedia

0

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Το PKK έχει ως στόχο τις προσπάθειες ανάκτησης «απελευθερωμένων εδαφών» πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση το τέλος μας θα είναι σαν το Ιράκ και τη Συρία». Αυτή η προειδοποίηση του ηγέτης του κόμματος Εθνικιστική Δράσης της Τουρκίας δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Τουρκία με το Κουρδικό ζήτημα.

Η Άγκυρα μπορεί να στηρίζει ακόμη την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία , όμως το κενό εξουσίας στη Βόρεια Συρία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις μάχες με το PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Οι Κούρδοι αντάρτες «κυκλοφορούν ελεύθερα» ανάμεσα στη Βόρεια Συρία, το Βόρειο Ιράκ και τη Νοτιοανατολική Τουρκία και πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επιθέσεις τις οποίες ο τουρκικός στρατός αδυνατεί να αντιδράσει άμεσα.

ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

8 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ PKK

Οι μάχες ανάμεσα στο PKK και τον τουρκικό στρατό είναι σαν να υπάρχει κανονικός πόλεμος

Τελευταίο παράδειγμα η στην πεόλη Χακάρι, όπου Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε τρία φυλάκια και μια στρατιωτική βάση του τουρκικού στρατού. Με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άτομα , 6 στρατιώτες και δυο ένοπλοι φύλακες, και να τραυματιστούν άλλα 20 άτομα, 15 στρατιώτες 3 ένοπλοι φύλακες και δυο περαστικοί.! Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως στις μάχες «σκοτώθηκαν» 13 Κούρδοι. Δεν ξεκαθαρίζουν αν έχουν σκοτωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κούρδοι του PKK επιτέθηκαν με ρουκέτες στα σημεία αυτά με τους τούρκους στρατιώτες, να μην μπορούν να αντιδράσουν. Μετά από αρκετές ώρες ήρθαν ενισχύσεις με ελικόπτερα και η επίθεση τελείωσε.

ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ « ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παράλληλα οι μάχες στην περιοχή Σεμντίνλι , για 14 η ημέρα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στα 500 μέλη του PKK και τους άνδρες της στρατοχωροφυλακής. Τουρκικές εφημερίδες όπως η Taraf γράφουν πως σε κάποια σημεία ο τουρκικός στρατός αναγκάζεται να υποχωρήσει και οι αντάρτες έχουν πλησιάσει ακόμη και 500 μέτρα στην περιοχή. Στόχος του PKK, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, είναι η κατάληψη της πόλης από τους Κούρδους. Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ενισχύσεις 2000 ανδρών. « Ηθελαν να πουν πως εδώ δεν υπάρχει το κράτος αλλά το PKK, δεν τα κατάφεραν» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικων της Τουρκίας Ιντρίς Ναίμ Σαχίν.
Στις δηλώσεις του, ανέφερε πως «η τρομοκρατική οργάνωση είχε έναν ακόμη στόχο, παράλληλα με τις εξελίξεις στη Συρία, να δημιουργήσει μια ευαίσθητη περιοχή στην Τουρκία , και έχει αυτό το στόχο»
Ο τούρκος υπουργός υποστήριξε πως 115 μέλη του PKK έχουν σκοτωθεί στις μάχες του Σεμντίνλι αλλά δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων του τουρκικού στρατού.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

«Άσε τη Συρία κοίτα το Σεμντίνλι» είναι ο τίτλος της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sözcü, η οποία αναφέρει πως επι 14 ημέρες ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να αναχαιτίσει την επίθεση των ανταρτών του PKK, που θέλουν να καταλάβουν την πόλη. «Η κυβέρνηση ξέρει να ασχολείται με τη Συρία, αλλά σιωπά σε όσα συμβαίνουν στο Σεμντίνλι»γράφει η εφημερίδα και προειδοποιεί για τις μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχή.
« Το Χαλέπι της Τουρκίας, είναι το Σεμντίνλι» σχολιάζει η Taraf που κατηγορεί την κυβέρνηση πως ενώ ασχολείται καθημερινά με τις εξελίξεις στη Συρία, δεν ανακοινώνει το τι ακριβώς συμβαίνει στις Νοτιοανατολικές επαρχίες.

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΓΚΙΟΥΛ

Η τρομοκρατία αργά η γρήγορα, θα εξαφανιστεί, να λιώσει μπροστά στην αποφασιστικότητα και τη θέληση του λαού μας» αναφέρει το μήνυμα του Ερντογάν ενώ ο τούρκος πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ δήλωσε πως «κανείς δεν θα μπορέσει να ελαχιστοποιήσει την πυγμή του κράτους μας»

«ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Πάντως ενώ η Άγκυρα απειλούσε τον Άσαντ, πραγματοποιήσε στρατιωτικές ασκήσεις δείχνοντας πυγμή εναντί της Συρίας και των κούρδων της Βόρειας Συρίας, ξαφνικά διαπιστώνει πως η αστάθεια στη Συρία γίνεται μπούμεραγκ και οι μάχες «σαν το Χαλέπ黨γίνονται στις Νοτιοανατολικές επαρχίες της.

Αποκαλυπτικός είναι ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (AKP)Ομέρ Τσελίκ « η επίθεση του PKK στο Σεμντίνλι, ήταν μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή της Τουρκίας από τη Συρία στα εσωτερικά της ζητήματα»

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ» ΓΡΑΦΕΙ Η ΤΑRAF

Η Τουρκία διαθέτει στρατόπεδο εκπαίδευσης για τους ένοπλους αντάρτες της αντιπολίτευσης της Συρίας που προσπαθούν να ανατρέψουν τη Συρία.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας Taraf, το συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκεται στην περιοχή κοντά στη βάση του Ιντζίρλικ, στα Άδανα της Νότιας Τουρκίας.
Τα έξοδα εκπαίδευσης, διαμονής και εξοπλισμού σύμφωνα με την έγκυρη τουρκική εφημερίδα καλύπτονται από ειδικά κονδύλια που στέλνουν το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.
Η Άγκυρα έχει διαψεύσει την ύπαρξη κέντρου εκπαίδευσης ανταρτών από τη Συρία. Όμως σύμφωνα με έμπιστες πηγές της Τaraf, «οι εκπαιδευτές είναι από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος αν υπάρχουν και Τούρκοι εκπαιδευτές. Το σίγουρο είναι πως το στρατόπεδο είναι υπο την επίβλεψη της Άγκυρας».

Η Συρία την Παρασκευή κατηγόρησε την Τουρκία πως στους καταυλισμούς στα σύνορα εκπαιδεύονται για ένοπλο αγώνα τα μέλη της αντιπολίτευσης και είχε διαμαρτυρηθεί έντονα εναντίον της Άγκυρας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top