GuidePedia

0


Για τρεις ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας ο Ισραηλινός πρόεδρος, Σιμόν Πέρεζ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Στο επίκεντρο των επαφών του με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα βρεθούν οι τομείς της ενέργειας και της άμυνας, καθώς επίσης και η οικονομική συνεργασία.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο Πέρεζ θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο Ισραηλινός πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυο χώρες έχουν πολλά κοινά, ενώ αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Θετικές εντυπώσεις στην Αθήνα έχει δημιουργήσει επίσης η δήλωσή του στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», ότι η τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας «έχει ήδη μελετηθεί και θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα».
Μοναδικό «αγκάθι» στις σχέσεις των δυο χωρών φαίνεται πως είναι η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής, με τους Ισραηλινούς να είναι – δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό – εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι σε πολιτικούς σχηματισμούς για τους οποίους έχουν διαμορφώσει την αντίληψη ότι έχουν αντι-εβραϊκή ατζέντα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top