GuidePedia

0

Δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς συζήτησαν ή τέλος πάντων τι ακριβώς έκαναν εκεί μέσα! Το μόνο σίγουρο από τις δηλώσεις τους είναι ένα:


Συμφώνησαν σε όλα αλλά ... διαφωνώντας ή αν το προτιμάτε, διαφώνησαν … συμφωνώντας !!!

Οι τρεις αρχηγοί, κατά πάγια παράδοση της κυβερνητικής επικοινωνιακής τακτικής, υποδύονται το ρόλο της «Πυθείας» και μετά τις συσκέψεις επιδίδονται στο … «Εθνικό τους σπορ» που δεν είναι άλλο παρά «ο χρησμός»!

Οτι θέλει ο καθένας μπορεί να εκλάβει ως συμπέρασμα, αφού τα λόγια τους είναι «θολά και ξύλινα» και γενικά αποφεύγουν σαν τον «διάολο το λιβάνι «να πουν τι ακριβώς συζητάνε!

Εαν ζούσε η συχωρεμένη η γιαγιά μου, θα έλεγε αυτό που συνήθιζαν να λένε στον Τσεσμέ:

«Αρες-μάρες κουκουνάρες»!

Τέτοιες ώρες αντί να είναι ξεκάθαροι απέναντι στον Ελληνικό λαό, αυτοί προτιμούν να δίνουν εξηγήσεις μέσω «κύκλων», «τετραγώνων» ή άλλων γεωμετρικών πολιτικών δεκανικιών, των γνωστών … συμβούλων, που ανάλογα με τον συνομιλητή τους, δίνουν και το ... κατάλληλο «αποκλειστικό» για το τι ειπώθηκε!

Προφανώς, ούτε ο κ.Σαμαράς ούτε ο κ.Κουβέλης ούτε ο κ.Βενιζέλος έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της καταστάσεως και εξακολουθούν την ίδια άθλια πολιτική τακτική των περασμένων δεκαετιών, όπου η διαχείριση των κρίσεων, αφηνόταν στα χέρια των καναλιών και ... ότι ήθελε προκύψει!

Μάλιστα, όταν δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα, φροντίζουν να εξέλθουν από το μέγαρο Μαξίμου, στις 8.00 το απόγευμα, όταν ξεκινούν τα … δελτία ειδήσεων των καναλιών!

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο ανέφερε ότι «η προγραμματική συμφωνία ισχύει στο ακέραιο», ενώ τόνισε ότι «δεν θα προωθηθούν μέτρα που επιβαρύνουν την κοινωνία». Δεν ξεκαθάρισε όμως: αυτό είναι η επιθυμία τους ή κάτι στο οποίο συμφωνεί και η Τρόικα; Ο Μπομπ Τράα το έμαθε; O Χορστ Ραιχενμπαχ είναι ενήμερος;;;

«Συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς, σε κάθε περίπτωση εκείνο που αποτελεί κοινή επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη κοινή επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία», είπε συμπληρωματικά ο κ. Κουβέλης και αναρωτιέμαι:

Τι είδους σοβαρή συζήτηση έκαναν, αφού το κλειδί της υπόθεσης είναι συγκεκριμένοι αριθμοί που ζητάνε οι δανειστές μας! Αυτοί για να καταλάβω συζητούσαν γενικά κι αόριστα για ... κεφάλαια;

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η πρόταση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά και με την αναμενόμενη έκθεση της τρόικα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει υποστολή της προσπάθειας που γίνεται για την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και την συνολική διαπραγμάτευση προκειμένου να έχουμε αποδέσμευση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου»!!! Καταλάβατε εσείς κάτι παραπάνω από εμένα;;;

Ποια πρόταση και ποιος Σεπτέμβριος; Η Τρόικα συμφωνεί ή απλά τους αφήνει να συζητούν και στο τέλος θα πουν «δεν συζητάμε επιμήκυνση»;

Η όπως έγραψα παλιότερα, έχει δοθεί ήδη η επιμήκυνση και μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» ο κ.Κουβέλης και οι άλλοι δύο αρχηγοί;;;

Είναι γεγονός, ότι ο κ.Κουβέλης, θητεύοντας δίπλα σε Σαμαρά και σε Βενιζέλο, αποδεικνύεται ένας … άριστος μαθητής του Ανωτάτου Πανεπιστημίου της Κολοτούμπας!

Αυτά που έλεγε προεκλογικά ήταν ξεκάθαρα, ενώ τώρα, με ευχολόγια και προσευχές, προσπαθεί να κρύψει αυτό που πραγματικά θέλει να πει , αλλά δεν τον αφήνουν οι δανειστές μας!!

Και το κορυφαίο το κράτησε στο τέλος:

«H προγραμματική μας συμφωνία των τριών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο», είπε.

Δηλαδή, αφού «έριξαν τα μαλλιά τους κάτω» και παραλίγο να διαλύσουν την κυβέρνηση στο τέλος μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με μια δήλωση που το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να την προσπεράσω, χαρακτηρίζοντάς την ως φαιδρή!

Ρεσιτάλ όμως έδωσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους !

Αναφέρθηκε στην προσωπική του προσπάθεια να πείσει ότι βασική στρατηγική θα πρέπει να είναι να μεταπειστούν οι εταίροι στο ζήτημα της ανάγκης παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016. Προφανώς εννοεί, οι άλλοι δύο, έχουν διαφορετική στρατηγική, χωρίς όμως να την κατονομάζει!!!

«Αυτό θα επέτρεπε να αποφύγουμε σημαντικές περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα που θα βαθύνουν την ύφεση, αυτό θα επέτρεπε να αντλήσουμε σε επίπεδο 4ετίας τα ποσά που είναι αναγκαία σε επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

«Αρμεγε και κούρευε» δηλαδή, αφού αυτό δεν αποτελεί οικονομική πρόταση αλλά ... ευχολόγιο!

Ο Ελληνας πολίτης, έχει βαρεθεί τα ευχολόγια και θέλει να ακούει συγκεκριμένες προτάσεις! Το «τρίο καρό» όμως, φαίνεται ότι δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη!

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε το ρεσιτάλ λέγοντας «δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε εσωτερικό επίπεδο».

Χωρίς όμως να αναφέρει τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο δεν μπορούν να συμφωνήσουν μετεκλογικά, ενώ συμφωνούσαν ... προεκλογικά, μέχρι τουλάχιστον να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων!

Η παιδεία, τα φάρμακα, οι φόροι;;;

Τί ;;; Σε ποιο απ όλα τα ζητήματα;;;

Σε όλα συμφωνούσαν όταν προεκλογικά, έλεγαν ότι αν ΔΕΝ εκλεγεί κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, θα επέλθει ο … «Αρμαγεδδών»!

Τώρα ποιος τους εμποδίζει να συμφωνήσουν;;;

Ο Τσίπρας , ο Καμμένος ή τα συνδικάτα;;;

Ο ίδιος είπε ότι είναι υψίστης σημασίας να μην περιλαμβάνονται στο πακέτο άδικα μέτρα και οριζόντιες περικοπές, αλλά δεν εξήγησε πως, ως υπουργός Οικονομίας στις προηγούμενες κυβερνήσεις, επέβαλε τα πλέον άδικα μέτρα! Γιατί;

Και κατόπιν άρχισε κι αυτός τα ευχολόγια και τις ... προσευχές!

«Το πακέτο πρέπει να συνοδεύεται με μέτρα για τη ρευστότητα, μέτρα για να μειωθεί η ανεργία και μέτρα για μείωση των τιμών» είπε.

Δεν είπε όμως το ... ΠΩΣ !!!

Πως θα πετύχει την ρευστότητα;;; Με νέα δάνεια όπως έκανε όταν ήταν υπ.οικονομικών, ή έχει πλέον κάποιες νέες … ιδέες , τις οποίες μας τις κρατά … μυστικές;

ΠΩΣ θα γίνουν πράξη οι ... προσευχές του;

Στο τέλος, αφού ολοκλήρωσε την προσευχή του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είπε και το ... «πάτερ ημών»!

«Αμεση ανάγκη για τον τόπο, είναι -όπως είπε- η τρόικα να συμφωνήσει στην παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και να συμφωνηθεί η γρήγορη καταβολή των δόσεων»!!!

Καταλάβατε;

Προσευχές, ευχολόγια και ύμνους στη «θεά τύχη» έκαναν επί δύο ώρες κλεισμένοι εκεί μέσα οι άνθρωποι!

Ουσία μηδέν, λόγια παχιά και η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!

Εκτός κι αν έχουν συμφωνήσει οι Τροϊκανοί της Μέρκελ στην επιμήκυνση και προκειμένου να μας παρουσιάσουν ότι πραγματοποιούν τιτάνιες προσπάθειες για να πείσουν τους δανειστές μας περί αυτού, κλείστηκαν μέσα στο Μαξίμου και παρακολουθούσαν … Ολυμπιακούς Αγώνες!

Διότι, από την χτεσινή οπερέτα, ούτε μας είπαν κάτι καινούριο που να δικαιολογεί ΔΥΟ ολάκερες ώρες συζητήσεων, ούτε παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο-πρόταση προς τους δανειστές μας!

Εξαπέλυσαν και τα γνωστά παπαγαλάκια για να μας «ενημερώσουν» ότι σχεδόν … πιάστηκαν στα χέρια προκειμένου να συμφωνήσουν (άγνωστο σε τι), και έτσι ο ελληνικός λαός, ασχολήθηκε για άλλη μια φορά, με τους τρεις αρχηγούς, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας, ο παραμικρός λόγος!

Και τα «παπαγαλάκια» τους, διέρρευσαν στον Τύπο, ότι απειλήθηκε ακόμα και η συνοχή της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα να απειλήσουν ακόμη και με εκλογές!

Κάτι, που για όσους γνωρίζουν καλά, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί!

Και ναι μεν αυτή η Σημιτική επικοινωνιακή τακτική, μπορεί να «λειτουργούσε» την δεκαετία του ʼ90, σήμερα όμως, λειτουργεί … αντίστροφα!

Ολοι καταλάβαμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, εχτές έκαναν μια τρύπα στο νερό, τα αποτελέσματα της οποίας, θα τα μάθουμε ΄(και πάλι) τον Σεπτέμβριο, από το Reuters , το BBC και τους financial times!


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top