GuidePedia

0

Η Άγκυρα έθεσε – επιτέλους – το όριο των προσφύγων, το οποίο μόλις ξεπεραστεί θα εισβάλει στη Τουρκία για να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας μέσα στο έδαφος της Συρίας.
Το όριο λοιπόν αυτό σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόκειται να είναι οι 100.000 πρόσφυγες. Μόλις το φράγμα αυτό ξεπεραστεί ο Αττίλας θα θέσει σε λειτουργία την πολεμική -ειρηνευτική- του μηχανή και θα προστρέξει προς τη σωτηρία των άτυχων Σύριων, όπως ακριβώς έχει κάνει και στη Κύπρο το 1974.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μας ανακοίνωσε πως η χώρα του μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι το συγκεκριμένο νούμερο, ενώ πέραν του συγκεκριμένου πρόκειται να ξεμείνει από σκηνές! Έτσι, αφού ο Αττίλας δεν θα έχει σκηνές στην Τουρκία, θα τους «υποδεχτεί στη Συρία»! Προσέξτε την αλαζονεία των ανθρώπων, θα «υποδεχτούν τους Σύριους μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ενώ για το θέμα των σκηνών θα πρέπει να τις παράσχουν τα Ηνωμένα Έθνη! Στο ερώτημα βέβαια γιατί τα Ηνωμένα Έθνη να μη δώσουν το απαραίτητο υλικό στη Τουρκία η οποία να το χρησιμοποιήσει μέσα στη δική της επικράτεια παραμένει αναπάντητο.

Για την ώρα, οι πρόσφυγες στη Τουρκία είναι 70.000. Είναι προφανές πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ίσως μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, αν όχι λιγότερο, το «μαγικό νούμερο» των 100.000 θα αγγιχτεί, με αποτέλεσμα η Τουρκία να κάνει το γεωπολιτικό άλμα στο κενό.
Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και οι ΗΠΑ δεν φαίνονται έτοιμες να υποστηρίξουν – τουλάχιστον επισήμως – μία τέτοια κίνηση, όπως ξεκαθάρισε με διπλωματικό τρόπο ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Φράνσις Ρικαρντιόνε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τόσο το Κατάρ όσο και η Σαουδική Αραβία είναι πολύ αμφίβολο για το κατά πόσο πρόκειται να αποδεχτούν μία μονομερή τουρκική ενέργεια, ή μία πρωτοβουλία της Άγκυρας η οποία θα εκληφθεί ως κίνηση με την οποία η Τουρκία λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και τους υπερφαλαγγίζει στην περιοχή.
Οι φίλοι του «www.defence-point.gr» γνωρίζουν από επανειλημμένες αναλύσεις πως η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς ειδικά στις πλούσιες χώρες του Κόλπου οι οποίες αντιλαμβάνονται τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Άγκυρας ως δυνητική απειλή τόσο για τα καθεστώτα όσο και για τις ισορροπίες στη περιοχή.

Το κλειδί σε μία συγκεκριμένη κίνηση θα είναι η στάση των ΗΠΑ και το κατά πόσο η Ουάσιγκτον θα ηγηθεί μίας τέτοιας πρωτοβουλίας. Το να κάνει η Τουρκία μία κίνηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ελάχιστη υποστήριξη από τους… συμμάχους, είναι προφανές πως στην ουσία θα έχει υπογράψει την δική της καταστροφή. Για την ώρα οι βεζίρηδες στην Τουρκία κάνουν προσευχές στον Αλλάχ για να έρθουν γρήγορα άλλοι 30.000 δυστυχισμένοι από τη γειτονική τους χώρα, έτσι ώστε να προωθήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους… Τώρα, εάν αυτά θα πραγματοποιηθούν είναι αλλουνού Αλλάχ Κοράνιο…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top