GuidePedia

0


Σα να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, έρχεται σε αυτά να προστεθεί ένα ακόμα, αυτό της διαφοροποίησης με την κυβερνητική γραμμή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Βενιζέλος φέρεται να παίρνει αποστάσεις από την τακτική που ακολούθησε στη σύσκεψη στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης θα έπρεπε να έχει τεθεί μετ’ επιτάσεως και όχι να επιφυλαχθεί η ελληνική πλευρά να το θέσει στο μέλλον, αφού πρώτα προωθηθούν κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις.
Η κατάσταση θα διευκρινιστεί σήμερα το βράδυ στις 7 που θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να ενημερωθούν επισήμως από τον Γιάννη Στουρνάρα. Το ζήτημα είναι εάν – όπως πιστεύουν πολλοί – η στάση Βενιζέλου και η διαφοροποίησή του γίνεται απλώς για να καταγραφεί, δεδομένης της πίεσης που ασκείται στα εξ αριστερών της Νέας Δημοκρατίας κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αυτή του τη διαφωνία, επί της ουσίας επιτείνει για την κυβέρνηση το πρόβλημα που δημιούργησε η παραίτηση του υφυπουργού Νίκου Νικολόπουλου, η οποία προκάλεσε οργή στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και παρά κάποιες δεικτικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, η αντίδραση ήταν μάλλον αμήχανη. Κι εάν στον Νικολόπουλο καταλογίστηκαν ιδιοτελή κίνητρα, δεν είναι εξίσου εύκολο να γίνει το ίδιο και με τον Βενιζέλο…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top