GuidePedia

0
Το χρονικό διάστημα των δώδεκα ετών της βασιλείας της τρομοκρατίας του Χίτλερ, συνεχίζει να καλύπτεται από έναν πέπλο από θρύλους, μύθους και από θεωρίες συνωμοσίας. Αποκαλυπτικό: Αυτή είναι η επιδρομή των Αυτοκρατορικών Ιπτάμενων Δίσκων στη Γη.

Το χρονικό διάστημα των δώδεκα ετών της βασιλείας της τρομοκρατίας του Χίτλερ, συνεχίζει να καλύπτεται από έναν πέπλο από θρύλους, μύθους και από θεωρίες συνωμοσίας. Αποκαλυπτικό: Αυτή είναι η επιδρομή των Αυτοκρατορικών Ιπτάμενων Δίσκων στη Γη. Πως φθάσαμε έως εδώ και προπάντων, θα καταφέρουμε αυτή τη φορά να σταματήσουμε τους Ναζί;
Νότιος Πόλος: Ψηλά πάνω από την Ανταρκτική, τον Ιανουάριο του 1938 ανοίγει η καταπακτή ενός μικρoύ αεροπλάνου. Δευτερόλεπτα αργότερα, εκατοντάδες σημαίες με την σβάστικα πέφτουν προς τα κάτω, στους αιώνιους πάγους. Αυτή η περιοχή, 600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μέγεθος, διαθέτει πολύ χώρο για να κρυφτεί κάποιος. Οι Ναζί διεκδικούν την περιοχή για τον εαυτό τους, την έχουν βαφτίσει Νέα Σουηβία και έχουν κατασκευάσει ένα τεράστιο φρούριο εκεί.
Το μυστικό φρούριο στην Ανταρκτική είναι ένα από τα πολλά μυστήρια του μύθου των Ναζί, το πιο διαδεδομένο - στους σχετικούς κύκλους πιστεύεται μέχρι σήμερα η ύπαρξη της στρατιωτικής βάσης του πάγου. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι:
Η απομονωμένη τοποθεσία. Ενώ έχουν υπάρξει αρκετές αποστολές στην περιοχή, η τεράστια έκτασή της και οι καιρικές συνθήκες εμπόδισαν μια στοχοθετημένη έρευνα για αυτή τη μυστική βάση. Εκπρόσωποι του μύθου υποστηρίζουν ότι εφ 'όσον δεν βρέθηκε, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος της ύπαρξης του φρουρίου.
Ο μύθος έχει δημιουργηθεί γύρω από έναν πυρήνα αλήθειας. Η "Σουηβία", ένα πλοίο με καταπέλτη (για υδροπλάνα), διέσχισε την Ανταρκτική το 1938 για να δημιουργήσει πράγματι μια βάση. Αλλά δεν ήταν να κατασκευαστεί μια στρατιωτική βάση εκεί, αλλά ένας σταθμός φαλαινοθηρίας. Από το λίπος φάλαινας παράγεται η νιτρογλυκερίνη, το βασικό συστατικό για τον δυναμίτη - και από αυτόν χρειάζονταν το Ράιχ μεγάλες ποσότητες. Στην πραγματικότητα, η "Σουηβία" μετέφερε και στρατιωτικό εξοπλισμό για να δοκιμαστεί σε πολικές συνθήκες. Το ίδιο το γεγονός ότι ποτέ δεν κατασκευάστηκε τελικά ο σταθμός φαλαινοθηρίας αφήνει πολλά περιθώρια για εικασίες: Γιατί ήρθαν οι Ναζί στην Ανταρκτική, χωρίς να κατασκευάσουν κάτι - εκτός και εάν ήταν σε μυστική αποστολή;
Το 1946 οι Αμερικανοί στέλνουν 13 πλοία, 33 αεροσκάφη, 30 ελικόπτερα και 4.700 στρατιώτες στην Σουηβία της Ανταρκτικής. Μετά από σημαντικές απώλειες, ο στόλος τους πρέπει να αποσυρθεί. Όμως, εναντίον τίνος πολέμησαν οι Αμερικανοί; Μήπως κατά μιας μυστικής δύναμης των Ναζί στους αιώνιους πάγους; Ο Αμερικανός ναύαρχος Byrd, κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του, προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια ενδεχόμενη εισβολή Ιπτάμενων Αντικειμένων, τα οποία θα πετάξουν με φαντατικές ταχύτητες προς τις Πολιτείες πάνω από την Αναρκτική. Η επιχείρηση "HighJump" ήταν μια προσομοίωση μάχης σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ενάντια των Ρώσων στην Ανταρκτική, κατά την οποία απώλεσαν επίσημα ένα αεροσκάφος. Είναι μία από τις λίγες επιχειρήσεις των Αμερικανών, της οποίας ο φάκελος βρίσκεται υπό καθεστώς αυστηρής μυστικότητας - και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα. Το 1958 οι Αμερικανοί ρίχνουν τρεις ατομικές βόμβες στην περιοχή - Eπιχείρηση "Argus".
H αρχική σπίθα όλων των ιστοριών συνωμοσίας για την Σουηβία της Ανταρκτικής ήρθε, όταν το πλήρωμα του γερμανικού υποβρυχίου U 530, στις 10 Ιουλίου 1945 - περισσότερο από δύο μήνες μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου - παραδόθηκε στις αρχές της Αργεντινής στην βάση Μαρ Ντελ Πλάτα. Στις 17 Αυγούστου 1945, ένα δεύτερο γερμανικό υποβρύχιο παραδόθηκε στην Αργεντινή, το U 977. Το γεγονός εμπνέει έκτοτε την εικασία ότι μέλη της ναζιστικής ηγεσίας είχαν καταφύγει νωρίτερα στην Αρκτική, στην μυστική στρατιωτική βάση, για να προετοιμάσουν την γήινη κυριαρχία τους. Από την Ανταρτική, οι Ναζί πέταξαν στο φεγγάρι όπου έχουν κατασκευάσει μία μεγάλη στρατιωτική βάση για να εισβάλουν στην Γη. Ως ημερομηνία της νέας αυτής προσπάθειας για μια γήινη κυριαρχία αναφέρεται το 2018. Μια πρώτη γεύση για το αποτέλεσμα μπορείτε να πάρετε στην επιστημονικής φαντασίας κωμωδία "Iron Sky", η οποία κυκλοφορεί εδώ και μερικές βδομάδες στους κινηματογράφους.
Η αρθρογραφία συνωμοσιών είναι πάντα ένας περίπατος πάνω σε πολύ λεπτό πάγο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια έγκριτη πηγή, μια επιστημονική έρευνα - που έγινε το 2007 από το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κέιμπριτς, και η οποία ασχολείται με την ιστορία της Νέας Σουηβίας και τις βρετανικές και αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις "Tabarin", "HighJump" και "Argus".

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top