GuidePedia

0




«Τα ζητήματα της Ελλάδας είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κυριαρχικό δικαίωμα του λαού της να αποφασίζει για τα θέματα που αφορούν την ίδια τη χώρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου πριν από την αναχώρηση του Κυπρίου Προέδρου, για επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στο μεταξύ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, στους οποίους μετέφερε την αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Ελλάδα και ευχήθηκε «να βγει η χώρα από την κρίση το συντομότερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Σε άλλες δηλώσεις του ο Κύπριος εκπρόσωπος ανέφερε ότι, μεγάλος αριθμός σημαντικών εταιρειών έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός «που δείχνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς».
Σχολιάζοντας τις τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και κατά των εταιρειών που υπέδειξαν ενδιαφέρον σε σχέση με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι «η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική των κανονιοφόρων σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχει ανακαλύψει μέσα στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτή η πολιτική είναι απαράδεκτη και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ειδικά το Δίκαιο της Θάλασσας».

Εμείς, όπως πάντοτε, με πολιτικό και διπλωματικό τρόπο καταγγέλλουμε την Τουρκία και ταυτόχρονα με τις πολύ προσεκτικές και στοχευμένες ενέργειες οχυρώνουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση
των ερευνών και για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, σημείωσε .

Σε ερώτηση, αν είναι πιθανόν να επηρεαστούν κάποιες εταιρείες από τις τουρκικές απειλές, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης έχει δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. «Δεν ʽπερνάʼ η πολιτική τηςΤουρκίας να εκφοβίσει, να εκβιάσει και να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή», κατέληξε.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top