GuidePedia

0

Από σήμερα φτάνουν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, γεγονός που έχει σημάνει «συναγερμό» στις Αρχές Ασφαλείας. Η συγκεκριμένη προσπάθεια θεωρείται αντίστοιχη ή διαφορετικά η συνέχεια των στολίσκων ελευθερίας που είχαν τις γνωστές καταλήξεις.
Ωστόσο, υπήρξαν προληπτικά μέτρα από την ισραηλινή πλευρά, μέσω των αεροπορικών εταιρειών. Ήδη ακυρώθηκαν τα εισιτήρια κάποιων επιβατών από αεροπορικές εταιρείες όπως η γερμανική Lufthansa, η γαλλική Air France, η βρετανική Jet2.com και άλλες. Βάσει κανονισμών, οι εταιρείες παρέχουν τα ονόματα των επιβατών στις αρμόδιες τελωνειακές και μεταναστευτικές Αρχές. Στα πλαίσια αυτά, το Ισραήλ ειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες ότι κάποιοι από τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν δε θα γίνουν δεκτοί στη χώρα, με αποτέλεσμα αυτές να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους.

Η πρωτοβουλία των ακτιβιστών, που ονομάζεται «Welcome to Palestine», έχει στόχο την κίνηση προς τη Δυτική Όχθη, κάτι το οποίο δε θα γίνει αποδεκτό από την ισραηλινή πλευρά.
Αυτήν τη φορά μάλιστα, το Ισραήλ φαίνεται να διαχειρίζεται κάπως καλύτερα το επικοινωνιακό μέρος του θέματος. Ήδη έχει ετοιμάσει επιστολή προς τους ακτιβιστές, η οποία θα τους δοθεί με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Το κείμενο έχει ως εξής:
«Αγαπητέ ακτιβιστή/ακτιβίστρια,
Εκτιμούμε την επιλογή σου να καταστήσεις το Ισραήλ ως το αντικείμενο της ανθρωπιστικής σου ανησυχίας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές άλλες αξιόλογες επιλογές. Θα μπορούσες να είχε επιλέξει να διαμαρτυρηθείς για το καθεστώς της Συρίας και τις καθημερινές του αγριότητες κατά των ίδιων του των ανθρώπων, που κόστισε τη ζωή σε πολλούς από αυτούς.
Θα μπορούσες να είχες διαμαρτυρηθεί για την ωμή βιαιότητα του Ιράν κατά των αντιφρονούντων του και για την στήριξη που παρέχει στην τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο.
Θα μπορούσες να είχες διαμαρτυρηθεί για την εξουσία της Χαμάς στη Γάζα, όπου οι τρομοκρατικές οργανώσεις διαπράττουν διπλό έγκλημα πολέμου με το να εκτοξεύουν ρουκέτες κατά αμάχων και να κρύβονται πίσω από αυτούς.
Αντ’ αυτού, επέλεξες να διαμαρτυρηθείς κατά του Ισραήλ, τη μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής, όπου οι γυναίκες είναι ίσες, ο Τύπος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ελεύθερα, η θρησκευτικές ελευθερίες προστατεύονται για όλους και οι μειονότητες δε ζουν με φόβο.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε να σε αφήσουμε να λύσεις πρώτα τα πραγματικά προβλήματα και μετά να επιστρέψεις και να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου.
Να έχεις καλή πτήση.»

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top