GuidePedia

0


Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, θα μεταβεί εντός της εβδομάδος στην Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας. Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η συνεχιζόμενη βία στη Συρία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η Χ. Κλίντον θα έχει συναντήσεις με τον βασιλέα Αμπντάλα και τον ομόλογό της, πρίγκιπα Σαούντ αλ Φαϊσάλ, στο Ριάντ στη τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής της. Παράλληλα, θα συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Η Αμερικανίδα υπουργός θα μεταβεί στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη, όπου το Σάββατο και την Κυριακή θα συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση της ομάδας των «Φίλων της Συρίας». Στη διάρκειά της οι χώρες που συμμετέχουν θα εξετάσουν τις προσπάθειες για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία και για την προώθηση της δημοκρατικής μετάβασης της εξουσίας.
Στην προκειμένη περίπτωση η επισήμανση ότι η Συρία θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, απλώς δεν μας πείθει, αφού φαίνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με το Ιράν. Η σαουδαραβική «ευαισθησία» σε οτιδήποτε αφορά στο Ιράν είναι δεδομένη, καθώς επίσης και το ότι έχουν «χαρτιά» στα χέρια τους για να αντιδράσουν σε περίπτωση προώθησης κάποιας διευθέτησης η οποία θα κριθεί ότι θα αντιβαίνει στα συμφέροντα του Ριάντ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top