GuidePedia

0


Του Kurt Nimmo για το ειδησεογραφικό ιστολόγιο Prison Planet.

Σε αποκλειστικό δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKAfile αποκαλύπτεται ότι οι απόψεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ ταυτίζονται όσον αφορά την έναρξη μιας επίθεσης εναντίον του Ιράν:

"Εκτιμήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ και του Ισραήλ σχετικά με την κατάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν συμφωνούν, αντίθετα με την εντύπωση που δόθηκε σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Obama, οι οποίοι πρόσφατα έδωσαν λάθος πληροφορίες στα ΜΜΕ".

Και οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα DEBKA-Net-Weekly, "συμφωνούν ως προς την επιτακτική ανάγκη να ακινητοποιηθεί το πρόγραμμα του Ιράν, ακόμη και με βίαια μέσα, εάν το Ιράν αρνηθεί να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να αναπτύξει πυρηνικά όπλα".
Την περασμένη Παρασκευή μεταδόθηκε η είδηση ότι οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους και το Ισραήλ συμφωνούν ότι το Ιράν δεν έχει αναπτύξει ακόμη πυρηνικά όπλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Νational Post, "η Τεχεράνη δεν διαθέτει πυρηνική βόμβα, δεν έχει αποφασίσει να την κατασκευάσει και μάλλον απέχει χρόνια από το να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές". Παρά αυτές τις ενδείξεις, ωστόσο, η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αποφασίσει να χτυπήσει το Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας DEBKAfile, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εhud Barack, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Πέμπτη ότι, αν το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε τρεις μήνες. Ήδη από τον Φεβρουάριο κάποια δημοσιεύματα έλεγαν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει χτύπημα κατά του Ιράν τον ερχόμενο Ιούνιο και ότι θα χρησιμοποιήσει την Σαουδική Αραβία ως βάση για την επίθεση αυτή.

Η ιστοσελίδα DEBKAfile ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benyamin Netanyahu, έχει πείσει την πλειοψηφία του Συμβουλίου Ασφαλείας και Διπλωματίας του Ισραήλ ότι η επίθεση επείγει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "αυτή τη στιγμή ο Netanyahu έχει την στήριξη των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης και των υπουργών Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ μόνο ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Dan Meridor, και ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Benny Begin, παραμένουν αμετάπειστοι. Επομένως,τίποτε δεν εμποδίζει τον Netanyahu να θέσει την επιλογή μιας στρατιωτικής επίθεσης σε ψηφοφορία στο Υπουργικό Συμβούλιο".

Με την προοπτική αυτή, ο υπ. Εξωτερικών, Εhud Barack, έστειλε τον αρχηγό των ισραηλινών Ε.Δ., στρατηγό Benny Gantz, στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό Martin E. Dempsey. O Gantz δήλωσε στον Dempsey ότι το Ισραήλ "θα είναι ευτυχές εάν οι ΗΠΑ δώσουν τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εν τη γενέσει του, άσχετα αν αυτό θα γίνει με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, εμπάργκο πετρελαίου, ή διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων, ή μυστικής διπλωματίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Η προσπάθεια, όμως", τόνισε ο Gantz, "θα πρέπει να ενταχθεί στο χρονοδιάγραμμα τριών μηνών".

Στη συνέχεια, Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνευρέθηκαν "διακριτικά" με κορυφαία μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και τους ανακοίνωσαν τα σχέδια των Ισραηλινών για το χρονοδιάγραμμα των τριών μηνών.

Ωστόσο, η σελίδα αναφέρει ότι το Ισραήλ "ίσως αναγκαστεί να διαχωρίσει τη θέση του από αυτή των ΗΠΑ όσον αφορά το ζήτημα του Ιράν, για πρώτη φορά στην βραχεία ιστορία του ως κράτους" και να επιτεθεί εναντίον του Ιράν "προτού είναι πολύ αργά".

Το Ισραήλ είναι αυτή τη στιγμή αποφασισμένο να εξαπολύσει την επίθεση, ενώ η προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ θα βρίσκεται στο απόγειό της. Η εθνική σύνοδος των Ρεπουμπλικανών έχει προγραμματιστεί για 17-30 Αυγούστου στην Τάμπα της Φλόριντα, ενώ η αντίστοιχη των Δημοκρατικών θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Σεπτεμβρίου στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Εάν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν τον Ιούνιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα θα κυριαρχήσει στις συνόδους, αλλά καιστον τελευταίο γύρο της προεκλογικής εκστρατείας πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Mitt Romney, Rick Santorum και Newt Gingrich, έχουν εκδηλώσει την στήριξή τους σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν, ενώ ο Ron Paul είναι ο μόνος από το κόμμα του που είναι εναντίον της επίθεσης. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έγιναν στις αρχές του μήνα, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν μέσα στο 2012.

Με δήλωσή του στις 5 Μαρτίου, ο πρόεδρος Obama επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζει όλος ο κόσμος: ότι το Ισραήλ θα έχει πάντα την στήριξη των ΗΠΑ, αν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την διπλωματική οδό.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top