GuidePedia

0

Επιστρέφουν τις περιουσίες.Θα είναι όμως υπο τουρκικό έλεγχο.

  
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σχέδιο ανοίγματος της Αμμοχώστου, αποκαλύπτει πως υπάρχει η εφημερίδα Milliyet.
“ Η έκπληξη της Αμμοχώστου» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας, η οποία αναφέρει πως το ψευδοκράτος έχει βάλει στα σχέδια του το ενδεχόμενο ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, που παραμένει στο καθεστώς αυτό επι 38 χρόνια.
   Σύμφωνα με το σχέδιο «η πόλη θα ανοίξει υπο τουρκικό έλεγχο και θα επιστραφούν όλες οι περιουσίες των ελληνοκυπρίων¨, σε όσους δεχθούν αυτό το καθεστώς». Η τουρκική πλευρά με αυτή τη κίνηση θα προσπαθήσει να περάσει ένα βήμα μπρος από την Κυπριακή Δημοκρατία που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε την 1η Ιουλίου. Οι τουρκοκύπριοι θέλουν με την κίνηση αυτή να αιφνιδιάσουν την Κυπριακή Δημοκρατία που στις συνομιλίες διεκδικεί και την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Μόνο που η τουρκική πλευρά έχει αποφασίσει να παραμείνει την Αμμόχωστος υπο την διοίκηση της τουρκικής πλευράς.
   Πάντως με τις επιστροφές των περιουσιών οι τουρκοκύπριοι ευελπιστούν ως πολλοί ελληνοκύπριοι θα δεχθούν με χαρά την κίνηση αυτή και θα σπεύσουν να πάρουν τις περιουσίες τους αναγνωρίζοντας όμως το ψευδοκράτος.
  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, Ερντογάν και Γκιουλ συμφωνούν με το σχέδιο αυτό που το προωθεί ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου.
  Ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με τη Milliyet είναι υπέρ της διακοπής των συνομιλιών με την Κυπριακή Δημοκρατία από την 1η Ιουλίου ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιούλ είναι υπέρ της συνέχισης.
  H Aμμόχωστος, πριν το 1974 ήταν το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κύπρου. Διέθετε 45 ξενοδοχεία με 10.000 κλίνες. Το 58% του τουρισμού ήταν στην πόλη αυτή.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top