GuidePedia

0


Ομάδα αξιωματικών και υπαξιωματικών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλουν προσπάθειες να φύγουν από το στράτευμα, παρά τη σχετική νομοθεσία που τους θέλει να παραμένουν σε αυτό για τουλάχιστον 15 χρόνια.
Πρόκειται για 30 στελέχη, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και… αποστάτες οι οποίοι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να υπερκεράσουν τα εμπόδια της τουρκικής νομοθεσίας. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, που εργάζεται αφιλοκερδώς για την υπόθεσή τους, το επιχείρημα που θα παρουσιάσουν ενώπιον του δικαστηρίου θα είναι σύμφωνο με το άρθρο του Τουρκικού Συντάγματος, περί ισότητας και παραβίασης του δικαιώματος για ελεύθερη εργασία.
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι στις ηλικίες των 20 και 30 ετών και δήλωσαν ότι μπήκαν σε στρατιωτικές σχολές από τα 12 ή 13 τους έτη. Χαρακτηριστικό είναι οι δηλώσεις τους, ότι κάποιοι από αυτούς μπήκαν υποχρεωτικά από τους γονείς τους και άλλοι γιατί σε τόσο μικρή ηλικία απλά είχαν επηρεαστεί από τις ταινίες του «Ράμπο» ή από το παρουσιαστικό της στολής το οποίο αρέσει… και στις γυναίκες.
Μεγαλώνοντας, όμως, και ωριμάζοντας, θέλησαν να παραιτηθούν, αλλά για να γίνει αυτό το τουρκικό κράτος τους υποχρεώνει να πληρώσουν το αντίτιμο που ισούται με το άθροισμα των μισθών τους, του κόστους των στολών τους, της διατροφής τους, των πυρομαχικών που έριξαν στις βολές… μέχρι και τα κορδόνια από τα άρβυλά τους. Προφανώς ένα τέτοιο κόστος είναι δυσβάσταχτο.
Κάποιοι μη αντέχοντας την παραμονή στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, λιποτάκτησαν. Το όλο θέμα μας βάζει σε σκέψεις για την εικόνα που θέλουν να παρουσιάζουν οι Τούρκοι πολιτικοί κατά τις συχνές τους απειλές εις βάρος της Ελλάδας. Η απόφαση του ΔΔΑΔ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αναλογιζόμενοι του ότι θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για περισσότερες προσφυγές και παραιτήσεις στο μέλλον.
Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι όσο συνεχίζεται η επίθεση των ισλαμιστών για την αποδόμηση της εικόνας και της ισχύος των στρατιωτικών στην Τουρκία, τόσο το «όνειρο» του Τούρκου αξιωματικού σταδιακά θα μετατρέπεται… σε εφιάλτη για τους θεματοφύλακες του ατατουρκισμού, οι οποίοι με συνέπεια, επί δεκαετίες, πατούσαν πάνω στο ιδεολόγημα αυτό για να φτιάξουν τη ζωή του και να γίνουν στην κοινωνία αποδεκτά τα προνόμιά τους. Ήρθε πλέον η ώρα να μαζευτούν, ενώ ακόμα κι αν οι ισλαμιστές έχαναν την εξουσία, οι ανοχές της τουρκικής κοινωνίας θα είχαν εξ ορισμού μεταβληθεί…
Οι αλλαγές στη γειτονική χώρα είναι μεγάλες, ασχέτως του αν η απειλή για την Ελλάδα παραμένει απολύτως υπαρκτή, τουλάχιστον στο μεσοδιάστημα, αφού όπως έχει δείξει η Ιστορία και η εμπειρία, η Ελλάδα προσφέρεται ανά πάσα στιγμή για προβοκάτσιες με σκοπό το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο εσωτερικό, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιθυμούν ξεκαθάρισμα και στο «δυτικό μέτωπο»…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top