GuidePedia

0

Ομόλογα της Ελλάδας κατέχει η εφημερίδα πρωταθλητής της προστυχιάς!

Είχαμε γράψει και παλιότερα, γιατί ορισμένες φυλλάδες κι έντυπα της Γερμανίας -και όχι μόνο- έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας!

Ενα από αυτά είναι και η Γερμανική Bild!!

Κάποιοι μάλιστα εδώ στην Ελλάδα, έκαναν και ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη εφημερίδα και τα παρουσίασαν στα μέσα όπου εργάζονται!

«Ξέχασαν» να ρωτήσουν βέβαια οι Ελληνες δημοσιογράφοι, τους συναδέλφους τους στην «λαϊκή» αυτή εφημερίδα, «γιατί ρε παιδιά τόσο μένος»;

Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που κρύβεται κάτω από την αήθη κριτική της Bild;

Ουδείς το ρώτησε αυτό.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα, ότι πέραν όλων των άλλων «ψυχονευρωτικών συμπλεγμάτων» που διακατέχουν τους Γερμανούς της Bild, υπάρχει και ένας άλλος πιο ... ουσιαστικός λόγος, θα έλεγα!
Ο οποίος μάλιστα προέκυψε -αν και υπήρχαν φήμες που δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε- από σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής εφημερίδας που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα.

Η Bild λοιπόν, αρνείται να συμμετάσχει στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων, και το ανακοινώνει στο σημερινό της φύλλο, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας.

«Ήρθε η ώρα για τους (μικρούς) ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild. Αλλά εμείς λέμε: όχι», διακηρύσσει η εφημερίδα.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία πλέον, τον Δεκέμβριο του 2011, η Bild είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 4.815 ευρώ και για τη γερμανική εφημερίδα η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού χρέους συνοψίζεται σε μία απώλεια του 38% της επένδυσής της.
Η Bild λέει όχι και απαριθμεί τρεις λόγους. «Διότι πρόκειται για στάχτη στα μάτια: οι ωριμάνσεις που αναμένονται μέχρι το 2042 είναι εκτός πραγματικότητας», «αυτό δεν αρκεί να κάνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει», «νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα τον Απρίλιο».

Και το γερμανικό ταμπλόιντ προσθέτει: Εάν η Bild πρόκειται να έχει κέρδη από τα ομόλογα αυτά , θα τα κάνει δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό».

Φυσικά δεν βγάζει άχνα, για το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου , παρασύρει τους αναγνώστες της σε συμπεράσματα που αφορούν την ίδια και μόνο και όχι τους γερμανούς πολίτες που δεν είχαν αγοράσει ομόλογα.

Οπως δεν μας λέει, ποια θα ήταν η στάση της αν ΔΕΝ είχε αγοράσει ομόλογα;;;

Πρόκειται προφανώς, για μια αβανταδόρικη πράξη, που σίγουρα θα καταδικαστεί στην Ευρώπη, μιας και εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση, όπου μια εφημερίδα, χρησιμοποιεί την δύναμή της όχι με σκοπό να ενημερώσει το κοινό της αλλά για να προστατέψει τα λεφτά της!

Νόμιμο θα πείτε;

Πρόστυχο σας απαντώ!

Τόσο πρόστυχο που αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν την τελευταία στιγμή!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top