GuidePedia

0

Νέα Υόρκη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Λευκωσία, Δουβλίνο, Λισσαβώνα, Κολωνία, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Λειψία, Αμβούργο, Μόναχο, Ντίσελντορφ… και πολλές άλλες πόλεις του κόσμου μπήκαν στο ρυθμό του «We are all Greeks!».
Πρόκειται για συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται διεθνώς.





«Όχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και ενάντια στις τράπεζες»… ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζα οι 2.000 διαδηλωτές στο Παρίσι. Η πορεία τους ξεκίνησε από την πλατεία Τροκαντερό, πέρασε από την ελληνική πρεσβεία, τα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, καταλήγοντας στο Κοινοβούλιο. Παρών ήταν και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
Αντίστοιχες ήταν και οι διαδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στη Νέα Υόρκη η διαδήλωση θα ξεκινήσει από τη Liberty Plaza και το πάρκο Ζουκότι, εκεί όπου βρισκόταν και το κίνημα «Occupy Wall Street».
Προφανώς δεν είναι μόνο οι Έλληνες που υποφέρουν από τα μέτρα που κάποιοι επέβαλαν. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συγχωροχάρτι για τους Έλληνες πολιτικούς. Το αντίθετο θα λέγαμε…







Το ενθαρρυντικό είναι ότι η Ελλάδα ως πνεύμα και ως Ιστορία διατηρείται στο εξωτερικό γιατί αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρεχόμενης παιδείας. Αυτός είναι και ο λόγος που βγαίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους. Δε θυμόμαστε να είχε γίνει κάτι αντίστοιχο όταν άλλες χώρες ήταν στο ΔΝΤ. Το λυπηρό είναι ότι το παρελθόν μας ακόμα καίει σαν φλόγα παντού στον κόσμο, σε αντίθεση με τον τόπο μας, όπου στοιχεία του φραγκολεβαντινισμού και του ραγιαδισμού που έχουν περάσει στην καθημερινότητα της πολιτικής ηγεσίας και της άρχουσας τάξης. Για αυτό και την στιγμή αυτή δεν υπάρχει πνευματικός ηγέτης για να παρουσιάσει πρόταση, έξω από τον κομματικό βάλτο.
Διαβάστε επίσης για την ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης: ΚΚΕ:«Δε χρειάζεται να γίνετε Έλληνες για να συμπαρασταθείτε» !





Δημοσίευση σχολίου

 
Top