GuidePedia

0


Διαβόητος για τον ανθελληνισμό του ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ αφού όπου υπάρχει αντίπαλος της Ελλάδας αυτός εμφανίζεται αν τον υποστηρίζει (ΠΓΔΜ, κατεχόμενα στην Κύπρο, Τουρκία), προκύπτει πλέον ότι έχει κι άλλη μια ιδιότητα, αυτή του πληροφοριοδότη των Αμερικανών!
«Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Καρλ Μπιλντ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τη «ζημιά» φαίνεται ότι θα του την κάνει ο Τζούλιαν Ασάντζ του γνωστού ιστοχώρου «WikiLeaks» σε μια προειδοποιητική βολή εναντίον της σουηδικής κυβέρνησης η οποία θέλει να τον εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή του θανάτου εάν δικαστεί για κατασκοπεία.
Στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τον εαυτό του, ο Ασάντζ φαίνεται ότι έδωσε το «πράσινο φως» στους συνεργάτες του να δείξουν στη σουηδική εφημερίδα Expreseen απόρρητο έγγραφο το οποίο εάν δημοσιευθεί θα σημάνει το τέλος της πολιτικής καριέρας του Σουηδού διπλωμάτη, ο οποίος χρημάτισε και πρωθυπουργός την περίοδο 1991-1994, ενώ δεν αποκλείονται και δικαστικές περιπέτειες.
Το έγγραφο είναι τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη προς το αμερικανικό State Department. Σε αυτό αναφέρθηκε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, σχολιάζοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας «συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση με έναν τρόπο που αποτελεί ευθεία παραβίαση της σουηδικής νομοθεσίας». Ο Καρλ Μπιλντ φέρεται να είναι πληροφοριοδότης των Αμερικανών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970! Φέρεται να στρατολογήθηκε από τον υπεύθυνο στρατηγικής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Καρλ Ρόουβ με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση από παλιά.
Στο δημοσίευμα η Expressen επικαλείται δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του «WikiLeaks», Κριστίν Χράφνσον, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του εγγράφου και απλώς περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι θα δημοσιευθεί σύντομα… Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών δεν έχασε την ψυχραιμία του και το γνωστό «παγωμένο» στυλ του. Προκάλεσε το «WikiLeaks» να δημοσιοποιήσει το έγγραφο, αναφέροντας ότι ο ίδιος γνωρίζει πολλούς ανά τον κόσμο, ενώ δουλειά ενός υπουργού Εξωτερικών είναι το να ενημερώνει συμμάχους χώρες για ευαίσθητα ζητήματα. Όσον αφορά τον Ασάντζ, φαίνεται πως έχει κλείσει συμφωνία με το «ρωσικό CNN», το «Russia Today» για τη δική του εκπομπή, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, εάν στο μεταξύ δεν προχωρήσει η έκδοσή του από τη Βρετανία στη Σουηδία και από εκεί στις ΗΠΑ, αφού όλοι στο «WikiLeaks» πιστεύουν ότι Ουάσιγκτον και Στοκχόλμη έχουν ήδη κλείσει τη συμφωνία…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top