GuidePedia

0




Κάνει καταδύσεις στη λίμνη Βαϊκάλη, είναι πιλότος της Φόρμουλα 1, κυνηγά φάλαινες με τη βαλλίστρα, πιλοτάρει βομβαρδιστικό, εξουδετερώνει έναν τίγρη στη Σιβηρία... ο Βλαντίμιρ Πούτιν υιοθέτησε το στυλ του σούπερμαν στην προσπάθειά του να παρουσιάσει την εικόνα του ανθρώπου της δράσης με την πάροδο των ετών.





Μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, ο ρώσος πρωθυπουργός έκανε τα πάντα μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2000 για να καλλιεργήσει αυτή τη φήμη.



Ο πρώην πράκτορας της KGB προέταξε την προτίμησή του στις πολεμικές τέχνες: μαύρη ζώνη του τζούντο, εμφανιζόταν συχνά με κιμονό, ή με κοστούμι να νικάει τους αντιπάλους του με την ευκαιρία των επισκέψεών του σε αθλητικά κέντρα.





Λάτρης του σκι, προσγείωσε το ελικόπτερο σε μια κορυφή του Καυκάσου για να δοκιμάσει τις πίστες για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι.



Στα 58 του χρόνια λάτρεψε το χόκεϊ στον πάγο και μερικούς μήνες αργότερα προπονείτο με ονόματα θρύλους αυτού του αρρενωπού αθλήματος, στέλνοντας επανειλημμένα τη μπάλα στα δίχτυα.



Οι φωτογραφίες του γυμνός από τη μέση και πάνω, να κάνει ιππασία, με το τουφέκι στο χέρι, μέσα στη φύση, έδειξαν στους συμπατριώτες του ότι αυτός ο μεσήλικος είναι σε πλήρη φόρμα.





Η τηλεόραση τον έδειξε πολλές φορές να στέκεται κοντά στα άγρια ζώα, να ρίχνει μια υποδερμική σαΐτα σε μια τίγρη η οποία, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, απειλούσε δημοσιογράφους, ή να ρίχνει με τη βαλλίστρα σε μια φάλαινα (για επιστημονική αποστολή) στον Ειρηνικό, μέσα σε ένα φουσκωτό που τιναζόταν σε κύματα τριών μέτρων.



"Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα", είχε απαντήσει στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τον κίνδυνο από μια τέτοια θαλάσσια έξοδο.



Είχε επίσης εμφανιστεί να χαϊδεύει μια (κοιμισμένη) πολική αρκούδα, να κάνει κατάδυση σε βάθος 1.400 μέτρων στη λίμνη Βαϊκάλη, στη Σιβηρία, να κάνει ράφτινγκ στην περιοχή, να κάνει μια βουτιά για να τοποθετήσει έναν πομπό στην πλάτη ενός οξύρυγχου, ενός κητοειδούς που μοιάζει με δελφίνι. 


Κατά τα φαινόμενα είναι επίσης άνετος στην τάιγκα της Σιβηρίας όταν κινείται στο χιόνι πάνω σε μια Harley-Davidson. Ο Πούτιν εντυπωσίασε ακόμη και στο τιμόνι μιας F1 τρέχοντας σε ένα γύρο στην Αγία Πετρούπολη με ταχύτητα 240 χλμ. την ώρα.



Μια εμπειρία αναμφίβολα λιγότερο εντυπωσιακή, αν τη συγκρίνει κανείς με την πτήση του με διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος προς την Τσετσενία ή την αποστολή του ως συγκυβερνήτης αμφίβιου αεροπλάνου για ρίψεις νερού στις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι του 2010 στη Ρωσία.

 Το πιο δυνατό σημείο του παραμένει η πτήση του με στρατηγικό βομβαρδιστικό που σπάει το φράγμα του ήχου και η άσκηση εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ.



Ο Πούτιν δεν έκρυψε το ταλέντο του στον καλλιτεχνικό τομέα επίσης. Σε μια συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην Αγία Πετρούπολη έπαιξε λίγες νότες στο πιάνο και τραγούδησε το Blueberry Hill του Λουίς Άρμστρονγκ. 



Όσο για το μοναδικό γνωστό πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνησε μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, αυτός πωλήθηκε έναντι 860.000 ευρώ σε φιλανθρωπική βραδιά.



Ένα από τα μόνα "φάλτσα" του Πούτιν, ήταν μια βουτιά του σε ένα αρχαιολογικό χώρο όπου ο Πούτιν βγήκε από το νερό κρατώντας αμφορείς. Ύστερα από την αμφισβήτηση της ανακάλυψης από τους χρήστες του Διαδικτύου, ο εκπρόσωπός του παραδέχτηκε ότι ήταν μια αδέξια σκηνοθεσία.

 Από τον σούπερμαν Πούτιν. . . στον άγιο Πούτιν, ένα βήμα που ήδη δρασκέλισαν ορισμένοι: εδώ και πέντε χρόνια μια αίρεση με έδρα το Νίζνι-Νοβγκορόντ (περιοχή του Βόλγα) τον λατρεύει πιστεύοντας ότι είναι μετενσάρκωση του Αγίου Παύλου.





Ο ιδεολόγος του Κρεμλίνου Βλαντισλάβ Σούρκοφ έχει δηλώσει ότι ο Πούτιν "είναι ένας άνθρωπος που ο Θεός και η μοίρα έστειλαν στη Ρωσία σε μια δύσκολη περίοδο".



"Η ταύτιση του Πούτιν με ήρωα ανταποκρίνεται στις αξίες της πλειοψηφίας των Ρώσων. Το επάγγελμα του μυστικού πράκτορα έχει μια ρομαντική διάσταση και ο Πούτιν έχει μια χροιά ήρωα των λαϊκών παραμυθιών: δαμάζει τα άγρια ζώα, πολεμάει πάνω στο τατάμι του τζούντο, είναι ο Τσάρος-προστάτης!", σχολιάζει η πολιτειολόγος Όλγα Μεφοντίεβα.



"Ο Πούτιν διαδέχτηκε τον εξασθενημένο και ηλικιωμένο πρόεδρο Γέλτσιν. Υπήρχε στη Ρωσία ένα αίτημα για πυγμή, για έναν πρόεδρο που φαίνεται στιβαρός και δυναμικός", προσθέτει ο Γκλεμπ Παβλόφσκι, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ STRATFOR



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top