GuidePedia

0


Σημάδια «προσαρμογής» της μέχρι τώρα ακολουθούμενης στάσης τους δείχνουν οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία, οι οποίοι εδρεύουν πλέον και επισήμως στην Τουρκία. Η προσαρμογή αφορά στην ένοπλη αντίσταση στο καθεστώς του Σύρου ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Η νέα τους τακτική φαίνεται πως είναι να στραφούν σε πιο «ειρηνικές» μεθόδους με επικοινωνιακό βέβαια στόχο, να μη δίνουν συνεχώς την αίσθηση ένοπλης στάσης στο καθεστώς κάτι το οποίο νομιμοποιεί την αντίδραση. Αυτό που δηλώνουν ότι θα κάνουν, είναι ότι ο Συριακός Εθνικός Στρατός «θα λειτουργεί με σκοπό να προστατεύσει τους διαδηλωτές όταν δέχονται επιθέσεις από τις δυνάμεις του καθεστώτος». Επίσης, συμφώνησαν να παραμείνει υπό τις διαταγές των πολιτικών δυνάμεων…
Μια άλλη πρωτοβουλία που έλαβαν στην κατεύθυνση της «αποστρατικοποίησης» του αγώνα τους, είναι ο συντονισμός της δράσης του Συριακού Ελεύθερου Στρατού (Free Syrian Army) με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SNC: Syrian National Council). Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν στην επαρχία της Αλεξανδρέττας (Χατάι στα τουρκικά, η επαρχία ανήκε κάποτε στη Συρία, αναρωτιόμαστε εάν οι αντικαθεστωτικοί το θυμούνται…) και συμφώνησαν να ιδρύσουν μια κοινή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τέσσερα ανώτατα στελέχη από κάθε πλευρά.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top