GuidePedia

0
http://apostratoi.blogspot.com/


Πόσες Ταξιαρχίες έχει σήμερα ο Ελληνικός Στρατός; Όσες και οι Ταξίαρχοί του.
Λέγεται ότι συνολικά 47 Ταξίαρχους έχει ο Εληνικός Στρατός, με συνολικό ενεργό προσωπικό περί τους 90.000 γυναίκες και άνδρες. Ο Αμερικανικός Στρατός, με 650.000 προσωπικό, έχει 37 Ταξίαρχους. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει εδώ και μισό αιώνα στο ΝΑΤΟ, ο Στρατός προτίμησε να συνεχίσει με σοβιετικά πρότυπα στη δομή του. Σήμερα, απαριθμούνται 14.000 στρατηγικά μερίσματα.
Πόσοι Αρχηγοί Επιτελίων έχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Όσες και οι συντάξεις Αρχηγών Επιτελείων. Περί τις 2.300 αρχηγικές συντάξεις (!) πληρώνονται στην Ελλάδα, μερικές εκατοντάδες επιπλέον για τους Αρχηγούς της Αστυνομίας.
Ο πρώην ναύαρχος; Και αυτός για τις συντάξεις.
Γιατί μπούκαρε προ βδομάδων ένα τσούρμο πρώην στρατιωτικών στον χώρο του υπουργείου Αμύνης; Για τις συντάξεις.
Για ορισμένες ειδικότητες, τα υπηρεσιακά χρόνια μετρούν διπλά. Οι συγκεκριμένες ειδικότητες είναι δαχτυλομετρούμενες, όπως και αυτοί που τις έχουν περάσει, αλλά όχι και η απόδοση των συντάξιμων ετών στους «δικαιούχους». Βάσει των συντάξεων που δίνονται στο Στρατό, οι μισοί πρέπει να φέρουν πουλάδες αλεξιπτωτιστών, ενώ οι άλλοι μισοί να έχουν περάσει τη μισή τους ζωή σε ... καταδύσεις.
Ποιός πληρώνει τα συνταξιοδοτικά μερίσματα των συντάξεων των στρατιωτικών; Ο μισθός των στρατιωτικών περιλαμβάνει ένα φοβερά μικρό κλάσμα του μισθού που κατευθύνεται στο ταμείο συντάξεων. Ένα ποσό έρχεται από τις εισφορές ενοικίασης κτιριακών εγκαταστάσεων. Όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα περιλαμβάνουν μερίσματα που κατευθύνονται στα ταμεία συντάξεων των στρατιωτικών. Και επειδή δεν φθάνουν αυτά, υπάρχει και το Δημόσιο με τα δάνειά του. Το υπουργείο Οικονομικών πριμοδοτεί κάθε χρόνο τα υπόλοιπα. Και αυτά είναι πολλά. Και οι συντάξεις συνεχίζονται να πολλαπλασιάζονται με απίστευτο ρυθμό.
Ποιό είναι το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης ενός υγειή ανθρώπου στο Στρατό; Το όριο αυτό αναζητείται ... πολύ κάτω.
Μπορεί ένα συνταξιούχος του Στρατού να αναζητήσει εργασία, ενώ λαμβάνει σύνταξη; Σαφώς, ορισμένοι μάλιστα είναι περιζήτητοι. Και εργάζονται.
Και σαν να μην φθάνουν αυτά, ιδρύεται και επίσημα ένα πολιτικό κόμμα απόστρατων: «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» ονομάζεται. Και πρόκειται για ένα κόμμα συντάξεων.
Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, έχουν μείνει χωρίς κανένα εισόδημα. Αυτοί δεν θέλουν συντάξεις. Να εργαστούν θέλουν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top