GuidePedia

0

Η ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή είχε στο επίκεντρό της δύο εξαγγελίες – υποσχέσεις: Αφενός την έναρξη όλων των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας που μπορεί να φέρει σημαντικά έσοδα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να οδηγήσει στην ανάπτυξη και αφετέρου στο άνοιγμα του ζητήματος της αξιοποίησης της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ένα «φιλέτο» γης το οποίο κρύβει πολύ σημαντικές υπεραξίες.

Μέσω κάποιας… μαγικής συνωμοσίας της τύχης, το «defence-point.gr» έχει ασχοληθεί σε ανύποπτο χρονικό διάστημα και με τα δυο ζητήματα. Το θέμα της αξιοποίησης του εθνικού πετρελαϊκού πλούτου σε συνδυασμό με το γεωπολιτικό «παίγνιο» το οποίο εξελίσσεται σε απόλυτη συσχέτιση με τον πετρελαϊκό πλούτο, έχει αναλυθεί εξαντλητικά και παρουσιάζονται όλες οι νέες εξελίξεις από τις σελίδες του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Αλλά και το θέμα του Ελληνικού προβλήθηκε σε ένα ρεπορτάζ του «defence-point.gr» το οποίο διαβάστηκε από αριθμό ρεκόρ αναγνωστών (πολλές χιλιάδες) ενώ έγινε… ανάρπαστο από πολυάριθμες ιστοσελίδες που το αναπαρήγαγαν (http://www.defence-point.gr/news/?p=22911). Και πώς να μην επιδειχθεί ενδιαφέρον όταν ελληνική πρόταση υπόσχεται σε πρώτη μόνο φάση σχεδόν 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνέχεια εξασφαλίζει στη χειρότερη περίπτωση άλλα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και στην καλύτερη σβήνει 30-50% από το υπόλοιπο χρέος της χώρας; Θα επανέλθουμε στο ζήτημα διότι οι αρχικές προθέσεις της κυβέρνησης ήταν να εκχωρήσει την έκταση – και όχι μόνον αυτή – έναντι μόλις πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ!
Με απλά λόγια, εάν αποδειχθεί ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί «στέκει», τότε όσοι σκόπευαν να δώσουν την έκταση για πέντε δισεκατομμύρια θα πρέπει να οδεύσουν για ειδικό δικαστήριο! Επιπρόσθετα, εάν αποδειχθεί ότι τέτοια ποσά μπορούν να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από ένα μόνο μικρό κομμάτι γης, ενώ η Ελλάδα διαθέτει χιλιάδες τέτοια σημεία, τότε ίσως είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για να το διαπιστώσουμε όμως θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν και να απαιτήσουν να δοκιμαστεί η «συνταγή»! Είναι δυνατόν όσοι υπέβαλλαν το σχέδιο επισήμως, δεσμεύοντας την αξιοπιστία τους, με τις υπογραφές τους φαρδιές-πλατιές, να είναι όλοι… παλαβοί;
Για ποιο λόγο λοιπόν δεν κουνιέται φύλλο ενώ κάθε φυσιολογικός πολιτικός θα γαντζωνόταν από ένα τέτοιο σχέδιο αφού η επιτυχία του θα τον έβαζε στην Ιστορία; Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι για το «φιλέτο» ενδιαφέρονται οι πάντες, με το εγχώριο «κατεστημένο» και τα «τζάκια» να το εποφθαλμιούν με σκοπό να ανακτήσουν μέρος των απωλειών που υπέστησαν από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Έχουμε ήδη ζητήσει επίσημη ενημέρωση διότι αυτή η ιδιότυπη «ομερτά» από τους πάντες μας προβληματίζει.
Περιθώρια όμως ΔΕΝ υπάρχουν. Το πρώτο θέμα, αυτό της αξιοποίησης των αποθεμάτων νοτίως της Κρήτης αναδεικνύει σε κομβικής σημασίας την ανάλυση του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ που κυκλοφορεί για την ανάγκη μεταφοράς του Στόλου για πολλούς λόγους από τη Σαλαμίνα στην περιοχή της Κρήτης. Πολύ πρόσφατα όμως η κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί και για καθυστερήσεις με τη μορφή επανάληψης διεξαγωγής υφισταμένων μελετών αντι για την προώθηση γεωτρήσεων…
Παράλληλα, το θέμα του Ελληνικού αποτελεί μια ακόμα πηγή σοβαρότατου εισοδήματος για την κοινωνία, ένα εισόδημα το οποίο στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να αναχαιτίσει την επιδρομή στους χαμηλόμισθους και τους μικροσυνταξιούχους. Είναι δυνατόν να αδιαφορούν οι πολιτικοί; Πολλά γίνονται στην Ελλάδα. Αν βλέπαμε πέρα από τη μύτη μας δεν θα είχαμε καταντήσει στο σημερινό χάλι. Γι’ αυτό ΔΕΝ δικαιούμαστε να σταματήσουμε. Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου πρέπει να θριαμβεύσουν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top