GuidePedia

0


Μια επίθεση εναντίον του Ιράν είναι «όλο και πιο πιθανή», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, λίγο πριν την δημοσιοποίηση έκθεσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). «Οι υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών που παρακολουθούν το Ιράν ανησυχούν και πιέζουν τους ηγέτες τους να προειδοποιήσουν ότι το Ιράν είναι έτοιμο να αποκτήσει ατομικά όπλα», υπογράμμισε ο Πέρες μιλώντας στην της ισραηλινή τηλεόραση.
Η ΙΑΕΑ θα δώσει στη δημοσιότητα στις 8 Νοεμβρίου έκθεση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την οποίο Ισραηλινοί ειδικοί χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα ανησυχητική». Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν εκτιμά πως αυτή η έκθεση θα αποδείξει «πέραν πάσης αμφιβολίας» τους στρατιωτικούς στόχους του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Ιράν θα επιβληθεί μια νέα σειρά διεθνών κυρώσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, η έκθεση της ΙΑΕΑ θα «επηρεάσει αποφασιστικά» την ισραηλινή κυβέρνηση
Την ίδια ώρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε την επιδρομή, αναφέροντας ότι το πλήγμα είχε στόχο ομάδα ανδρών που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top