GuidePedia

0


Σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, όπως το εντοπίσαμε στο «dailynews24.gr», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να τυπώσει σύντομα χρήμα για να αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη!
Ειδικότερα, η δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 50 οικονομικοί αναλυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, εμφανίζει 48% πιθανότητα να αναγκαστεί τελικά η ΕΚΤ να προβεί σε πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι η πλειοψηφία των οικονομολόγων που προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εκτιμά ότι θα το κάνει πριν από το Μάρτιο του 2012. Παράλληλα, οι 25 από τους 49 αναλυτές θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και ότι θα μετατραπεί σε δανειστή ύστατης ανάγκης, προσφέροντας δάνεια σε υπερχρεωμένες κυβερνήσεις.
«Στη συγκυρία αυτή, μόνο η ΕΚΤ έχει τη δύναμη να κατευνάσει τις αγορές βραχυπρόθεσμα, ενώ περιμένουμε από τις περιφερειακές κυβερνήσεις να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο αποτελεί κλειδί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών» δήλωσε ο Thomas Costerg της Standard Chartered.
Είναι εντυπωσιακό ότι χρειάστηκαν τόσοι μήνες για να κατανοηθεί το αυτονόητο, κάτι το οποίο γράφει από την αρχή το «defence-point.gr», μόνο παρατηρώντας το μίγμα πραγματικών προβλημάτων στις οικονομίες της Ευρωζώνης και των επιθέσεων των κερδοσκόπων, οι οποίοι βέβαια αυτές ακριβώς τις αδυναμίες βρίσκουν και εκμεταλλεύονται…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top