Eνώ κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον της Συρίας, τα περισσότερα ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας, δίνουν έμφαση στην άφιξη του ρωσικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερα στο Ιράν, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επικείμενη ανάπτυξη μεγάλων ρωσικών μονάδων επιφανείας ανάμεσα στα παράλια της Συρίας και την χερσόνησο της Καρπασίας. Επίσης, τονίζεται πως η εκεί παρουσία της Μόσχας, έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας της Συρίας, όπου κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι μέλλει γενέσθαι.
Η επικείμενη ανάπτυξη του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στα παράλια της Συρίας, έρχεται να καταδείξει την απόφαση της Ρωσίας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον δυτικό κόσμο, πρωτίστως στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ: Ότι δηλαδή η Συρία αποτελεί στρατηγικό ανάχωμα για την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα της Μόσχας, η οποία δεν προτίθεται να αφήσει τη Συρία να ''λιβυοποιηθεί''.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αλλά και η Κίνα, αντιτίθενται στα μέτρα που προτείνει το ΝΑΤΟ για την Συρία, θεωρώντας πως ένα πιό ''δημοκρατικό'' (όπως το εννοεί το ΝΑΤΟ) αύριο στη σπαρασσόμενη χώρα, απλώς θα ανοίξει το δρόμο για την επέλαση των δυτικών οικονομικών κολοσσών και την υπαγωγή της Συρίας στη ΝΑΤΟική σφαίρα επιρροής. Τα όσα γίνονται και κυρίως πρόκειται να συμβούν στη μετακανταφική Λιβύη, προδικάζουν κατά κάποιο τρόπο ανάλογο μέλλον και και την επόμενη μέρα στη Δαμασκό, χωρίς φυσικά το καθεστώς Άσσαντ.
Αυτό ακριβώς επιθυμούν να αποφευχθεί Πεκίνο και Μόσχα, με την δεύτερη να προχωρά και σε πιό συγκεκριμένα βήματα και κινήσεις, όπως την ενεργό παρουσία του ρωσικού στόλου στην περιοχή...
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου