GuidePedia

0

Υπάρχει μία όχι και τόσο αστεία λύση σχετικά με το πρόβλημα της Ελλάδας. Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα! Από το να περιμένει από τη Γερμανία να την δανειοδοτήσει ίσως δεν είναι και κακή η λύση ενός …πραξικοπήματος. Ο λόγος είναι απλός. Μία στρατιωτική δικτατορία δεν συνάδει με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα με συνέπεια ένα τέτοιο κίνημα να στείλει απευθείας την Ελλάδα και τυπικά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε τα χρέη και τα προβλήματά της να πάνε σε «πλάτες» τρίτων!
Στη περίπτωση που βγάλουμε τη θλίψη, που μόνο τέτοια μπορεί να φέρει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, θα δούμε πως δυστυχώς η μοναδική λύση για το ελληνικό χρέος είναι μία λύση που θα φέρει και την σφραγίδα της ριζικής λύσης. Οι όποιες επιλογές υπάρχουν σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή είναι λύσεις ανάγκης και αναποτελεσματικές. Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην οικονομική ύφεση, ενώ η έννοια της οικονομικής ανάπτυξης δείχνει ανεκπλήρωτο όνειρο.
Μισθοί, συντάξεις και βιοτικό επίπεδο κάθε μέρα ολοένα και υποβαθμίζονται ενώ η όποια ανάκαμψη θα πρέπει να ξεκινήσει από την εγχώρια αγορά και παραγωγή.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα. Οι μοναδικές είναι:
  1. Στρατιωτική δικτατορία και επιστροφή σε σκληρά μέτρα και δραχμή
  2. Ταυτόχρονη «βύθιση» τιμών και βιοτικού επιπέδου ώστε η αγορά της χώρας να γίνει ανταγωνιστική και να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης
  3. Έξοδο από την Ευρωζώνη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, επιστροφή στη δραχμή και απανωτές υποτιμήσεις του νέου νομίσματος.
Ωστόσο, κάτι που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως η προοπτική στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα θα αποτελέσει πραγματική ήττα για τα δεδομένα της Ευρωζώνης μιας και θα δώσει τη μία και μοναδική λύση που χρειάζεται ένα από τα μέλη της. Σαφώς η δικτατορία δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για κανένα κράτος, από την άλλην όμως η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική έχει να παρουσιάσει τόσες δυσλειτουργίες που μόνο κάτι τέτοιο της χρειάζεται!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top