GuidePedia

0

«Θέλετε να δείτε άλλο ένα Αφγανιστάν, ή δεκάδες Αφγανιστάν; Οποιοδήποτε πρόβλημα στη Συρία θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή. Εάν το σχέδιο είναι να διασπαστεί η Συρία, αυτό θα σημάνει ότι θα διασπαστεί όλη η περιφέρεια», προειδοποιεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που οι δυτικές δυνάμεις επέμβουν στη χώρα του, θα προκαλέσουν τρομερή αναταραχή που θα "κάψει" ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Η κυβέρνηση Άσαντ έχει επικριθεί έντονα από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αραβικό Σύνδεσμο και Δυτικές κυβερνήσεις για τη βίαιη καταστολή με την οποία αποπειράται να συντρίψει την επτάμηνη εξέγερση εναντίον της.
Ο Άσαντ δήλωσε στη συνέντευξή του ότι οι δυτικές χώρες «θα συνεχίσουν την πίεση, οπωσδήποτε», προσθέτοντας πως «η Συρία όμως είναι διαφορετική σε όλα από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη. Η ιστορία είναι διαφορετική. Η πολιτική είναι διαφορετική. Η Συρία είναι το κέντρο σε αυτή την περιφέρεια. Είναι το σεισμικό ρήγμα, και αν παίζει κανείς με αυτό θα προκαλέσει σεισμό».
Υποστήριξε ότι αντέδρασε διαφορετικά στην Αραβική Άνοιξη από ό,τι άλλοι Άραβες ηγέτες: «Δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο της άρνησης. Έξι ημέρες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων άρχισα μεταρρυθμίσεις. Ο λαός εξέφρασε σκεπτικισμό, διερωτώμενος μήπως οι μεταρρυθμίσεις ήταν ένα όπιο για το λαό, αλλά όταν αρχίσαμε να ανακοινώνουμε τις μεταρρυθμίσεις τα προβλήματα άρχισαν να μειώνονται. Τότε ο λαός άρχισε να υποστηρίζει την κυβέρνηση».
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top