GuidePedia

0

Ο Ερντογάν κατά την σύνοδο των Παλαιστίνιων πρέσβεων μίλησε με σκληρά λόγια για το Ισραήλ και αυτούς που στηρίζουν την επιθετικότητα του. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι για όσο το διεθνές σύστημα κάνοντας διακρίσεις επιτρέπει σε κάποια κράτη να διαπράττουν εγκλήματα τα θέματα δεν θα είναι δυνατόν να λυθούνε, και είπε : ¨Αν οι διεθνείς κύκλοι συνεχίζουν να στηρίζουν τις κακομαθημένες πρακτικές του Ισραήλ, δεν μπορούν να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό του συμμέτοχου στα εγκλήματα του.

Το γεγονός ότι για 60 χρόνια οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν το δικό τους κράτος αποτελεί από την άποψη της ανθρωπιάς μια απαράδεκτη κατάσταση. Μέσα σε αυτό το διάστημα που και που άναβε και ένα φως για την ειρήνη, αλλά δυστυχώς πάντα παρουσιαζόταν ένα περιστατικό-σαμποτάζ που έσβηνε αυτό το φως. Έχει γίνει αντιληπτό πως πλέον δεν μπορεί να συνεχίζεται τον παρόν καθεστώς.

Το τι γίνεται στην Γάζα, το μέγεθος της καταπίεσης στην οποία υπόκειται η Γάζα, όλη η ανθρωπότητα το ξέρει. Πρέπει ταχέως να καταργηθούνε οι περιορισμοί που διαιρούνε χώματα, χωριά και ακόμη και οικογένειες και εμποδίζουν την μετακίνηση στην Δυτική Όχθη. Οι 1,5 εκ άνθρωποι που ζούνε στην Γάζα λόγω του απάνθρωπου αποκλεισμού του Ισραήλ, δεν μπορούνε να αντιμετωπίσουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες σε τρόφιμα και φάρμακα. Αν άνθρωποι μεταφέρουν τρόφιμα με πλοία, και ανοίγονται στην θάλασσα ακόμη και με κόστος τη ζωή τους, πλέον είναι ανάγκη στο όνομα της ανθρωπιάς να κινητοποιηθούνε και οι διεθνείς οργανώσεις. Τον τελευταίο καρό ακόμη και η Ελλάδα εμπόδισε τα πλοία που είχαν βγει να πάνε. Και αργότερα μπορεί να μας πάρει να μας ρωτήσει ¨Τι μπορούμε να κάνουμε για την Παλαιστίνη ;¨ . Μα τι είδους ειλικρίνεια είναι αυτή, τι είδους εντιμότητα ; Εάν οι διεθνείς κύκλοι με επικεφαλής τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ συνεχίσουν να στηρίζουν τις κακομαθημένες και μονόπλευρες πρακτικές του Ισραήλ, και να κλείνουν τα μάτια τους στις απάνθρωπες πρακτικές του, το λέω ανοιχτά, δεν μπορούν να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό του συμμέτοχου στα εγκλήματα του¨.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top