GuidePedia

0

Η τουρκική Δικαιοσύνη διέταξε τη σύλληψη και προφυλάκιση 7 στρατηγών και ναυάρχων που κατηγορούνται ότι συνωμότησαν εναντίον της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται ο διοικητής των στρατιωτικών σχολών και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ σύμφωνα με το "Ανατολή", ο πρώην διοικητής της 1ης στρατιάς περιλαμβάνεται στους αξιωματικούς που προφυλακίσθηκαν.
Τον περασμένο μήνα η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 22 προσώπων για απόπειρα πραξικοπήματος κατά της -ισλαμιστικών καταβολών- συντηρητικής κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Οι αξιωματικοί κατηγορήθηκαν ότι δημιούργησαν ιστότοπους για να διαδώσουν αντικυβερνητική προπαγάνδα.
Περίπου το 1/10 των στρατηγών του Στρατού βρίσκεται ήδη στη φυλακή, με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν ένα πραξικόπημα το 2003, λίγο μετά την άνοδο του AKP στην εξουσία το 2002.
Οι κατηγορούμενοι απειλούνται με ποινές κάθειρξης 15 ως 20 ετών, ενώ διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για την αυθεντικότητα ορισμένων εγγράφων που δήθεν αποδεικνύουν την ενοχή των αξιωματούχων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top