GuidePedia

0
όπως τα βλέπει ο ΑΣΤΟΣ
Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς το αγχο της χρεωκοπίας; Μήνες τώρα μας έχουν πρήξει, φτωχεύουμε - δεν φτωχεύουμε , μα; δανείζουν - δεν μας δανείζουν ,πέφτουν τα σπρεντ - ανεβαίνουν τα σπρεντ , βοηθά η Μέρκελ -δεν βοηθά η Μέρκελ.κ.λ.π κ.λ.π
Μας έχουν φτάσει σε σημείο να παρακαλάμε να φτωχεύσουμε ,να τελειώνουμε.
Αλλά ...με την χθεσινή απόφαση της Ευρώπης το μαρτύριο μας παίρνει παράταση . Εξασφαλίσαμε λένε τόσα δις Ευρώπουλα που και να θέλουμε δεν θα μας αφήσουμε να φτωχεύσουμε . Εχουν λένε μελετήσει όλες τις παραμέτρους και έχουν πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσουμε για αρκετά χρόνια . Τα δανεικά, αφού είδαν ότι δεν γίνεται να τα πάρουν με τις δόσεις που έπρεπε να δίνουμε αποφάσισαν να μεγαλώσουν τους χρόνους αποπληρωμής μικραίνοντας τις δόσεις ώστε να μπορούμε να τις πληρώνουμε.
Η κυβέρνηση μας γύρισε νοιώθοντας νικήτρια, σε μια μεγάλη μάχη με τους εταίρους μας. Γύρισε στη χώρα μας που λίγο διαφέρει από φρενοκομείο, ειδικά η Αθήνα το έχει ξεπεράσει.
Η συμπαθής τάξη των ταξιτζήδων , εν μέσω θέρους έχει κάνει τη ζωή κόλαση σε όλους περαστικούς και μη από την Αθήνα διεκδικώντας λύση στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
Δεν υπάρχει μέρα που να μην δούμε κάποιες καταλήψεις γραφείων ,υπουργείων , νοσοκομείων κ.λ.π ,από αγανακτισμένους πολίτες.
Καθημερινά ακούμε για επιθέσεις πολιτών σε πολιτικούς .
Η κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς προσπαθεί να ψηφίσει τους απαραίτητους νόμους που προβλέπονται από το τελευταίο μνημόνιο σωτηρίας ανεβάζοντας στα ύψη τις θερμοκρασίες της αντιπαράθεσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την σωτηρία μας.
Κάθε βράδυ σε όλα τα κανάλια οικονομολόγοι ειδκοί και μη αναλύουν κρίνουν κατακρίνουν και προτείνουν λύσεις στα προβλήματα μας.
Η αντιπολίτευση από την Δεξιά μέχρι την Αριστερά μικρούς και μεγάλους ,εξαπολύει καθημερινά μύδρους εναντίον της κυβέρνησης που ενώ λέει ότι θέλει να μας σώσει έχει βαλθεί να μας καταστρέψει.

Χωρίς να είμαι ειδικός στα οικονομικά συμφωνόντας ή διαφονόντας με τις ενέγρειες της κυβέρνησης ή με τις απόψεις της ευρύτερης αντιπολίτευσης
σηκώνω και γω τα βάρη των αποφάσεων τους.

Σαν απλός άνθρωπος απλά θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς που μας κυβέρνησαν, συμμετέχοντας ή μη στις κυβερνήσεις, εδώ και κάποιες δεκάδες χρόνια
Είναι ευχαριστημένοι με το κράτος που έχουμε , όλοι μαζί , δημιουργήσει;
Με πρωταρχική ευθύνη όλων οσων μετείχαν σε κυβερνήσεις αλλά και όλων όσων συμμετείχαν καθ οιονδήποτε τρόπο στην πολιτική ζωή του τόπου , αλλά και όλων ημών των υπηκόων .
Δημιουργήσαμε ένα πελατειακό , αναξιόπιστο κράτος χωρίς αρχές χωρίς κανόνες με νόμους που έβρισκαν εφαρμογή μόνο στους μικρούς και στους αδύνατους Ενα κράτος ανάλγητο , αυστηρό στους μικρούς και αδύναμους ανύπαρκτο για τους κάθε λογής μπαταχτζήδες , λαμόγια και τρωκτικά
Ακούμε καθημερινά για σπατάλες και ρεμούλες σε κάθε φάση της δημόσια και ιδιωτικής ζωής. Οι εφορίες , οι πολεοδομίες , οι δήμοι , νοσοκομεία αποτελούσαν και αποτελούν άντρα εκτροφής κάθε είδους τρωκτικών με την ανοχή και συνενοχή του κράτους.
Η δικαιοσύνη κινείται στους δικούς της αργούς ρυθμούς και μόνο για απονομή δικαιοσύνης δεν μπορούμε να μιλήσουμε . Χιλιάδες υποθέσεις χρονίζουν σκάνδαλα και διαφθορά ανθούν και στην αυλή της τυφλής θεάς.. Για να τελεσιδικήσει κάποια απόφαση διαφθοράς στο δημόσιο με τα σημερινά δεδομένα χρειάζονται στην καλύτερη περίπτωση δεκαετίες .
Καταντήσαμε σαν κράτος οι τίμιοι οι συνεπής και οι εργατικοί να είναι είδος προς εξαφάνιση, να είναι τα κορόϊδα της παρέας..
Οι κοινωνικές διεκδικήσεις , από όλες τις κοινωνικές ομάδες , έχουν μοναδικό στόχο της ικανοποίηση αιτημάτων τους αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις ή τις ζημιές που προκαλούν στος άλλους. Εχουμε γίνει μια ζούγκλα όπου κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου ή αυτού που έχει τα μέσα για να διεκδικήσει αυτά που νομίζει ότι διακιούται να απολαμβάνει σε αυτή την κονωνία που κατά τα άλλα την έχει ....γραμμένη.

Ακούγοντας λοιπόν για τα πακέτα των δις ευρώ που θα μας δανείσουν με πιάνει μελαγχολία, σκέφτομαι και δεν πρέπει να είμαι μόνο εγώ, είναι δυνατόν να πάμε μπροστά σαν κράτος όσα χρήματα κι αν μας δώσουν , όσα δάνεια και αν έρθουν; Αμφιβάλει κανείς ότι και όλα τα δάνεια να μας χαρίσουν , σε λίγα χρόνια θα είμαστε στην ίδια κατάσταση αν δεν αλλάξουμε;
Ολοι θέλουμε :
Ενα κράτος που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο και το τελευταίο ευρώ που εισπράτει .
Ενα κράτος που σέβεται τους πολίτες του, με αξιοκρατία και ισονομία προς όλους. Με ένα σύστημα υγείας που αξιοποιεί τα χρήματα που δίνονται παρέχοντας ικανοποιητικές υπηρεσίες στους πολίτες . Με μια παιδεία που εκτός από την μόρφωση παρέχει στους νέους μας τα απαραίτητα εφόδια για την είοσοδο τους στη παραγωγική διαδικασία , χωρίς παραπαιδεία που αποτελεί βραχνά για τις περισσότερες οικογένειες. Με υπηρεσίες που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς γρηγορόσιμο. Με υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας για τους φτωχούς και αδύνατους.
Ενα πολιτικό σύστημα που δεν λειτουργεί πελατειακά , απαλλαγμένο από τις αγγυλώσεις του παρελθόντος με πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Ολα αυτά που όλοι θέλουμε ΔΕΝ γίνονται μόνο με τα χρήματα των δανειστών μας θα γίνουν αν αλλάξουμε , αν το θέλουμε και εμείς. Αν ο καθ΄ ένας κάνει όλα τα μικρά που μπορεί , αν δεν κοιτάζουμε το ΕΓΩ , αν βάλουμε μπροστά , οδηγό, το ΕΜΕΙΣ καθοδηγούμενοι από πολιτικούς που μπορούν να εμπνεύσουν που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια άλλη πορεία.
Τώρα . λένε, ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ εμείς θέλουμε να αλλάξουμε;;;;;

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top