GuidePedia

0

Η εμμονή στις βασικές τους θέσεις φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τις συνομιλίες Τουρκίας και Ισραήλ με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τουρκία και Ισραήλ απέτυχαν να βρουν μια λύση όσον αφορά στο ζήτημα που ταλανίζει τις σχέσεις του, το περσινό επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά».
Όπως διαφαίνεται, οι δύο πλευρές έχουν αρνηθεί να υπογράψουν την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα, οι με Ισραηλινοί διότι η έκθεση περιέχει ότι έκαναν χρήση «υπερβολικής βίας» και οι δε Τούρκοι, λόγω της απουσίας αναφοράς στο ότι κατά τη γνώμη τους το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας είναι παράνομο.
Θεωρείται βέβαιο ότι οι δυο χώρες θα εξακολουθήσουν να αναζητούν κάποια διέξοδο μέσω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, ωστόσο, η εξεύρεση λύσης είναι απλώς αδύνατη εάν οι δυο χώρες επιμείνουν στις αρχικές θέσεις τους που αφορούν στο ίδιο αντικείμενο, την διατύπωση ή μη, «συγνώμης» από την πλευρά του Ισραήλ, ενώ υπάρχει συμφωνία μόνο στο θέμα της αποζημίωσης των οικογενειών των θυμάτων του «Μαβί Μαραμαρά».
Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή η οποία βρίσκεται γενικώς σε αναταραχή, θα επηρεαστεί αρνητικά σε επίπεδο ασφαλείας εάν δεν πέσουν οι τόνοι, ενώ οι αφορμές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω «εκτροχιασμό» είναι αρκετές…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top