GuidePedia

0

Μας εντυπωσίασε πάλι ο Πρόεδρος της Κύπρου, όταν εκεί που εγκαινίαζε δυο γήπεδα στα Κόκκινα, άνοιξε την καρδιά του: «Αισθάνομαι Κύπριος, δεν ξεχωρίζω τους Ελληνοκύπριους με τους Τουρκοκύπριους και δέχομαι κριτική για αυτό από κάποιους υπερπατριώτες στην ελληνοκυπριακή πλευρά και επιμένω ότι πρέπει να υπηρετούμε όλους τους Κύπριους». Μπορεί βέβαια οι κακεντρεχείς να διερωτηθούν αν παραμελούνται οι Ελληνοκύπριοι πάνω στην αγωνία να «υπηρετούμε όλους τους Κύπριους». Διότι, αν ορθώς διαβάζουμε τα λόγια του, πιστεύει ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πιο αδικημένοι από τους Ελληνοκύπριους.

Το είπε και στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους (20/9/2010): Η τουρκοκυπριακή κοινότητα «παραμελήθηκε για λόγους και ιστορικούς και αντικειμενικούς στη διάρκεια του πρώτου δεκαπεντάχρονου της Κυπριακής Δημοκρατίας και διπλά παραμελείται από την Τουρκία μετά την εισβολή και την κατοχή». Το συμπλήρωσε λίγο αργότερα μιλώντας στην Βουλή των Ελλήνων (23/11/2010): «Δεν δώσαμε την επιβαλλόμενη προσοχή στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, στις ανησυχίες και τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.»

Το 1960, για παράδειγμα, που έκτιζαν παράνομα τείχος στην Πάφο για να διαχωρίσουν τα εδάφη τους, οι Ελληνοκύπριοι έπρεπε να σπεύσουν να βοηθήσουν τους αδελφούς τους στο κτίσμα.

Κι όταν μετά τη Ζυρίχη Μακάριος και Κουτσιούκ οργάνωσαν επιτροπές σε κάθε πόλη για να μελετήσουν τα δημοτικά όρια και οι τουρκοκυπριακές επιτροπές σχεδίαζαν θύλακες, όσο το δυνατό περισσότερο αυτάρκεις, με πρόσβαση στη θάλασσα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, οι Ελληνοκύπριοι έπρεπε να τους στρώσουν το χαλί.

Όταν παρέλυε το κράτος επειδή αδυνατούσε να εισπράξει φόρους με εμπόδια των Τουρκοκυπρίων βουλευτών κι όταν, οι Τουρκοκύπριοι (που είχαν αποχωρήσει από τα ενιαία δημοτικά συμβούλια από το 1957) μάζευαν παράνομα τους δημοτικούς φόρους από τους Τουρκοκύπριους, σαν να μην υπήρχε κράτος, έπρεπε οι Ελληνοκύπριοι να σφυρίζουν αδιάφορα για να μη νιώσουν παραμελημένοι οι αδελφοί τους.

Ας μην ξεχωρίζει, λοιπόν, ο Πρόεδρος Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αλλά πρέπει να σταματήσει να δίνει τροφή στους καλοθελητές, που ξέρουν απ΄ έξω κι ανακατωτά τα βάσανα των Τουρκοκυπρίων, αλλά νομίζουν ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι οι παράνομοι στον τόπο τους.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
του Άριστου Μιχαηλίδη
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top