GuidePedia

0

Την 15η Μαΐου κάθε χρόνου οι Παλαιστίνιοι την έχουν καθιερώσει ως ημέρα μνήμης και την έχουν ονομάσει ημέρα «καταστροφή» (Nakba) μιας και τότε έγινε έγινε η εκτόπισή τους από τα εδάφη της Παλαιστίνης και ουσιαστικά ιδρύθηκε το σημερινό κράτος του Ισραήλ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισραηλινής HAARETZ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δήλωσε πως πίσω από τις μαζικές διαμαρτυρίες που έγιναν μέσα στο περασμένο μήνα, σχετικά με την ημέρα Nakba βρίσκεται εκτός των άλλων η Συρία και το Ιράν. Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στη Συρία αλλά και στο Λίβανο σχετικά με τις νέες διαμαρτυρίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα σύνορα του Ισραήλ.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

«Όπως κάθε χώρα στο κόσμο, που έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά της, έτσι και εμείς σκοπεύουμε να το πράξουμε ενεργώντας με αυτοσυγκράτηση αλλά και με την απαραίτητη αποφασιστικότητα στη περίπτωση που χρειαστεί. Θα το πράξουμε για τη προστασία των συνόρων μας, τη κοινωνία μας και τους πολίτες μας».
Οι νέες διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την ερχόμενη Κυριακή από Παλαιστίνιους και όχι μόνο, επάνω στα σύνορα του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top