GuidePedia

0

Αιχμές για τη Διεθνή Κοινότητα άφησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στο σταθμό Habertürk της χώρας του.
“Η Διεθνής Κοινότητα δεν έχει το θάρρος να θάρρος να προειδοποιήσει το Ισραήλ και ψάχνει άλλες διεξόδους. Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, καθώς και άλλοι ηγέτες χωρών πιέζουν τη Τουρκία να απαγορέψει την αποστολή νέου στολίσκου προς τη Γάζα ώστε να μην δημιουργηθούν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Εννέα άμαχοι, εκ των οποίων οχτώ τούρκοι σκοτώθηκαν πέρσι κατά την Ισραηλινή επιχείρηση στο πλοιάριο “Μαβί Μαρμαρά”. Η επίσημη Τουρκία έχει ζητήσει εδώ και καιρό, μια συγνώμη από το Ισραήλ καθώς και χρηματικές αποζημιώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων. Αντί αυτού το Ισραήλ έβγαλε το πόρισμα πως οι άνδρες της επιχείρησης βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα”.
Και συνεχίζει…
“Αντί η Διεθνής Κοινότητα να προειδοποιήσει το Ισραήλ για το νέο στολίσκο που θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου και από τη Τουρκία, προειδοποιεί τη Τουρκία. Αυτό δεν είναι σωστή σαν τοποθέτηση. Η Διεθνής Κοινότητα φοβάται να προειδοποιήσει το Ισραήλ. Ο αποκλεισμός της Γάζας είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν συνάδει με τους διεθνείς νομικούς κανόνες”.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top